Sleduj nás

Fanoušci mají jasno! Tito tři UFC šampioni do konce roku ztratí titul

Fanoušci mají jasno! Tito tři UFC šampioni do konce roku ztratí titul
Fanoušci už teď tuší, že minimálně tři současní šampioni do konce roku přijdou o svůj titul.

Hlas fanoušků není sice rozhodujícím faktorem, leč často je stavěn na logických základech a také se může ukázat jako pravdivý. Momentálně se tato komunita rozhodla zaměřit na úřadující UFC šampiony, kterým to štěstí nebude přát a do konce roku o své klenoty přijdou.

Hlas MMA příznivců rozhodl o tom, že svou první obhajobu v rámci bantamové váhy téměř určitě nezvládne Aljamain Sterling, který se k pásu dostal tak, že byl jeho soupeř (Petr Yan) diskvalifikován za nedovolený úder kolenem. Celou dobu předtím však měl utkání pod kontrolou a vedl v něm na body. Pokud se Dana White bude držet svého plánu, měla by nás na podzim čekat odveta.


Druhým zápasníkem, jenž by měl podle četné MMA komunity z portálu Sherdog přijít o svůj pás, je čerstvý šampion Charles Oliveira. Ten měl už dle drtivé většiny velkou kliku v zápase s Michaelem Chandlerem, že vůbec přežil první kolo. Jak totiž zajímavě vypíchl Dustin Poirier, devět z deseti rozhodčích by Oliveirův zápas v prvním dějství stoplo. A divize lehké váhy jen čiší kvalitou, která se dere dopředu.

Třetím šampionem, jenž přijde o svůj titul, by mohl být Francis Ngannou. Toho bude v létě čekat úvodní obhajoba pásu s Derrickem Lewisem, načež by se závěrem roku měl v trilogii střetnout se Stipem Miocicem. Jedná se o dvě velmi náročné bitvy, přičemž s oběma soupeři už Predátor jednou prohrál. Nemluvě o tom, že vládnout těžké váze UFC nějakou dlouhou dobu je prakticky nemožné. Ještě žádný šampion zde nezvládl více jak tři úspěšné obhajoby v řadě.

Další články