Sleduj nás

Fergusona už možná dohnal čas, Dariushe vůbec nedokázal zastavit, přiznává Dana White

Fergusona už možná dohnal čas, Dariushe vůbec nedokázal zastavit, přiznává Dana White
Tři jasné prohry v řadě a místo boje o titul už dost možná jen boj o setrvání v UFC…  

Tony Ferguson byl dlouhou dobu nekorunovaným králem divize lehké váhy UFC, kde mu ovšem osud nepřál a do cesty mu nepřihrál titulovou šanci. Jistá snaha zde sice byla, ale pokaždé to skončilo při pouhém pokusu o realizaci.

Vše se dost možná zlomilo už před dvěma lety, kdy se Ferguson na nějakou dobu musel stáhnout ze hry. Za vše údajně mohly psychické potíže, které vedly až k domácímu násilí, následné léčbě a strachu, že je s jeho bojovou kariérou amen. Sám Dana White tehdy přiznával, že El Cucuye už v boji jen tak neuvidíme, neboť si prochází obtížným životním obdobím.


Tony ovšem ukázal, že má silného ducha, záhadně se ze svých problémů vymanil a pak přijal souboj s Donaldem Cerronem. Zde ještě vyhrál, ale následně přišla zkouška ohněm skrze Justina Gaethjeho, kde se začal lámat led. Po tomto debaklu se dostavily ještě dvě jasné bodové prohry, přičemž ta poslední nastala během sobotní noci proti Beneilu Dariushovi. A výsledek tohoto souboje nám možná už definitivně ukázal, že éra slavného El Cucuye navždy pominula.

„Tony má za sebou hodně náročný zápas, ve kterém nebyl schopen bránit soupeřovy strhy na zem, z níž se následně ani nedokázal postavit. Byla to pro něho hodně těžká noc… Uvidíme, co s ním bude dál…,“ přemítal Dana White na tiskové konferenci.


tony ferguson ufc 262 prohra mma

„Možná se to zlomilo tím zápasem s Justinem Gaethjem, ale možná taky jen Tonyho už dohnal čas, který koneckonců jednou dožene nás všechny,“ přiznávala hlava organizace, která zatím nechtěla nad sedmatřicetiletým Fergusonem lámat hůl. Vyhlídky ovšem nejsou příliš nadějné a příští zápas může být pro Fergusonovu kariéru doslova zlomový.


Další články