Sleduj nás

Gustafsson: Stále se necítím jako člověk, který právě odešel do důchodu

Gustafsson: Stále se necítím jako člověk, který právě odešel do důchodu

Zdálo se, že pro něj prohra s Anthonym Smithem byla poslední kapkou, která uzavřela jednu kapitolu v jeho životě a otevřela druhou, přesto to nyní vypadá, že se Alexovi po oktagonu stýská. Plánuje snad nějaké překvapení?

Už od druhé prohry s Jonesem Gustafsson naznačoval, že jej zatím žádný sportovní neúspěch nezlomil tak moc jako právě tento. Jeho slova nás odkazovala na ztrátu motivace, bez níž prostě profesionální sportovec nemůže fungovat, a tak čekal a čekal, až se dohodla bitva s Anthonym Smithem, kde se pokoušel onu ztracenou motivaci najít.

Co však osud nechtěl, tak Anthony Smith v daném duelu téměř po celou dobu dominoval, a i když si ve druhém kole zlomil ruku, tak si nakonec o dvě kola později došel pro výhru submisí. Gustafsson následně sklopil hlavu, zahodil rukavice a oznámil: „Konec příběhu, přátelé.“


Od této bitvy již uplynul více než měsíc a asi málokdo čekal, že by fanoušky oblíbený švédský bojovník mohl změnit svůj názor. Zatím je těžké z jeho výpovědi něco vyčíst, přesto tu jisté náznaky jsou.


„Můj poslední zápas nevyšel tak, jak jsem si představoval. Když bylo po něm, cítil jsem tak velkou frustraci… jsem opravdu strašný zoufalec... takže jsem zahodil rukavice a řekl, že toho pro nyní bylo už dost,“ vysvětloval Gustafsson v interview pro MMAnytt.

„Ale ať už jsem řekl cokoliv, pak musím přiznat, že ve svých rukách stále cítím to chvění. Od mého posledního zápasu uběhl už více než měsíc a co se týče mého myšlení, tak jsem hrozně daleko od někoho, kdo by se dal nazývat fighterem v důchodu,“ navnazoval.

„Vím, učinil jsem rozhodnutí, ale… možná to jen potřebuje čas, než si zvyknu na nový život,“ hledal ta správná slova Gustafsson, který zároveň v rozhovoru přiznal, že mu zápasení velice chybí a že stále každý den naplno trénuje.



Další články