Sleduj nás

Hooker: Ať se Poirier bude snažit sebevíc, nejlepší lehkou vahou už nebude

Hooker: Ať se Poirier bude snažit sebevíc, nejlepší lehkou vahou už nebude
Dan Hooker je přesvědčený, že v lehké váze panoval jenom jeden král, jehož úspěchy a kvality již nikdo nepředčí.

Novozélandský bojovník měl tu čest kdysi s Poirierem bojovat a po velmi pohledné pětikolové bitvě s ním nakonec prohrál na body. Nutno však dodat, že i přes tento neúspěch ke svému přemožiteli chová náležitý respekt, pouze jeho sen o tom, že se stane nejlepším, již nesdílí.

„Dustin je skutečná třída a jako bojovníka ho velmi uznávám. Čehokoliv dosáhl, to zvládl jen vlastní dřinou, za což ho chválím, pouze si nemyslím, že se zde ještě může stát absolutně nejlepším, ať už se bude snažit sebevíc,“ uvedl Hooker.


Své stanovisko také náležitě vysvětlil. „Beru i to, že tu Dustin porazil dvakrát Conora, ale bohužel už Conor není nějaké velké měřítko, které určí vaše kvality. Historicky nejlepším bojovníkem lehké váhy byl, je a myslím si, že ještě hodně dlouho bude Khabib Nurmagomedov. Toho jen tak někdo nepřekoná. Poirier může jenom snít..." 

Ruský Orel měl přitom během své éry v UFC „jen“ čtyři mistrovské bitvy, což mu dodnes mnozí fanoušci vyčítají, na druhou stranu působil vůbec v nejnáročnější divizi v UFC a zároveň neprohrál žádný MMA zápas. Také všehovšudy ztratil jenom dvě kola, přičemž jedno sporně.


Další články