Sleduj nás

Hooker: Žádná kontroverze, vyhrál jsem dobrá čtyři kola

Hooker: Žádná kontroverze, vyhrál jsem dobrá čtyři kola

Hlavní zápas turnaje UFC Fight Night 168, který se konal v Auklandu na Novém Zélandu, vzbudil opět mnoho povyku. MMA komunita se totiž znovu rozdělila do dvou táborů, kde se jeden stavěl na stranu domácího borce Dana Hookera (20-8) a druhý na stranu Paula Feldera (17-5).

První jmenovaný byl ten šťastnější, jemuž se podařilo získat náklonnost rovnou dvou ze tří soudců. Bodování bylo následující: 2x 48-47 a jednou 47-48. Hooker tak vyhrál via split decision, mnoho lidí tento výrok ovšem nechápalo.


„Žádná kontroverze, myslím si, že jsem vyhrál dobrá čtyři kola,“ bránil se v živém vysílání stanice ESPN třicetiletý rodák z Auklandu, jenž si po tomto úspěchu připsal na konto již dvacátou výhru. Jeho šňůra momentálně čítá tři vítězství v řadě, což mu umožňuje pokukovat po soupeři ze samotné špičky divize lehké váhy.

„Jsem si jistý, že jsem vyhrál konec prvního, celé druhé, třetí a páté kolo. Ve výsledku je to více než většina. Myslím si, že to bylo velmi jasné na první pohled,“ nebál se Hooker trochu sebevědomě přitvrdit, ačkoliv i třeba jeho protivník byl opačného názoru.


Oba aktéři hlavního duelu následně skončili v nemocnici. Ani jeden nebyl vážněji zraněn, jednalo se spíše o kosmetické vady, které zmizí společně s časem. Dan Hooker nyní volá po souboji s Justinem Gaethjem, Paul Felder si naopak svou budoucnost bude muset ještě rozmyslet.


Další články