Sleduj nás

Hotovo? Israel Adesanya by měl znát jméno svého příštího soupeře

Hotovo? Israel Adesanya by měl znát jméno svého příštího soupeře
Ze dvou dostupných variant zůstala už jen jediná a Dana White potvrdil, o kterou půjde.

Původně se mluvilo o tom, že bude šampion Israel Adesanya svůj pás střední váhy obhajovat buďto proti Robertu Whittakerovi, anebo proti Marvinovi Vettorimu. Šéf UFC se přitom nakláněl k prvnímu zmíněnému bojovníkovi, ale stalo se to, čeho jsme se obávali.

„Rob je první v pořadí, ale kdyby z nějakého důvodu nemohl, šance se přenese na Vettoriho,“ řekl před pár dny Dana White. A dnes už víme, že si Adesanya pro svou další obhajobu vybral termín z kraje léta, což je pro Whittakera po nedávné pětikolové bitvě ještě příliš brzo.


„Tak to vypadá, že by novým soupeřem pro Adesanyu mohl být Vettori,“ oznámil novinář Bill Simmons, jenž právě vedl rozhovor s Danou Whitem. „Původním plánem bylo uspořádat odvetu s Whittakerem, ale bylo mi řečeno, že by se Israel velmi rád vrátil 12. června, což je pro Roba ještě příliš brzo,“ podotkl.

Whittaker oznámil, že se bude připravený vrátit v srpnu nebo v září. Zejména ve druhém zmíněném termínu by mohl čelit šampionovi před australským publikem. Z tohoto návrhu zjevně tedy sešlo. Nigerijský mistr z divize střední váhy preferuje dřívější datum pro návrat do boje.

Další články