Sleduj nás

Israel Adesanya a jeho tým touží po boji s Gorilou

Israel Adesanya a jeho tým touží po boji s Gorilou
UFC se nám po kratší pauze vrací v plné parádě a jako hlavní zápas turnaje UFC Fight Night si zvolilo bitvu o Evropu ve střední váze.

Marvin Vettori je momentálně na pátém  místě žebříčku a jeho soupeř Darren Till dokonce na čtvrtém. Vítěz tohoto zápasu by si měl zajistit titulovou šanci, protože ostatní borce z top pětky už současný šampion Israel Adesanya porazil.

To ostatně potvrdil i hlavní kouč nigerijského fantoma Eugen Bareman. "Současný problém střední váhy je ten, že Israel se dostal do pozice, kdy celou divizi jasně vyčistil. Pro nás je nejpřijatelnější soupeř Darren Till. Je tady sice Robert (Whittaker), který se plahočí zpátky a brousí si cestu k boji o titul, ale i tak je Darren v čele. Žádný Costa ani Vettori, Darren musí vyhrát!"


Z tohoto vyjádření pro Submision Radio je jasné, koho Israelův tým favorizuje a s kým si šampion přeje sdílet oktagon v následujícím zápase. Pro Italský Sen Marvina Vettoriho je tato situace smutná hned ze dvou důvodů. V zápase s Adesanyou nezklamal, podlehl bývalé hvězde Glory až na body a navíc děleným rozhodnutím.

Od té doby dokázal sedmadvacetiletý Ital zvítězit ve všech čtyřech zápasech, do kterých nastoupil. Hlavně poslední dva úspěchy stály za to a Marvin dokázal, že patří mezi absolutní světovou špičku. Nejprve uškrtil Karla Robersona, se kterým se opravdu nemusel a skoro se porvali již před zápasem při setkání na hotelové chodbě.


A v posledním střetnutí vyřídil jasně na body velmi nebezpečného Švéda Jacka Hermanssona. Vettori navíc není ani divácky nezajímavý bojovník. Na své soupeře nastupuje absolutně bez respektu a většina jeho zápasů má velmi divoký průběh. Uvidíme, jak silný bude tlak organizace a nakolik si bude moci současný šampion ve finále vybírat.

Další články