Sleduj nás

Jako zápasníka mě láká duel s Khabibem, vím, že bych ho porazil, je přesvědčený Ortega

Jako zápasníka mě láká duel s Khabibem, vím, že bych ho porazil, je přesvědčený Ortega
I když je Khabib už oficiálně v důchodu, stále k němu putují bojové výzvy.

Ta poslední pochází od současného titulového vyzyvatele z řad pérové váhy UFC Briana Ortegy. Ten disponuje skvělým jiu jitsu a v posledních měsících dokonce rozvinul i svůj postoj. S ohledem na tato fakta by byl připravený Orlovi kdykoliv čelit.

„Pokud vás baví MMA jako mě, pak by mělo být vaším cílem prát se s těmi nejlepšími. A Khabib je momentálně ten absolutně nejlepší,“ řekl Ortega, jenž ovšem věří, že by si na neomylného Eagla už dokázal najít recept.


„Oba dva tančíme na stejnou melodii, pouze každý trochu jinak. On je tím chlápkem, který vás vezme na zem a kontroluje vás shora, já jsem naopak tím chlápkem, který rád nasazuje submise zdola. Z hlediska našich stylů je to rozhodně zajímavý zápas. Nasadit mu takovou gilotinu, kterou mu kdysi nasadil Poirier, dozajista bych ho utáhl a uspal,“ věří si.

Momentálně ho však bude čekat zápas s Alexanderem Volkanovskim. „Alex mi přijde vyčpělý, nemá mi toho moc co nabídnout. Podle mě prohrál už s Hollowayem, kdežto Khabib je neporažen. Je to člověk, o něhož bude stále zájem. Každý mu chce vzít tu nulu z kolonky proher,“ podotkl Ortega.


Další články