Sleduj nás

Jedrzejczyk po zápase se Zhang jen brečela, nakonec musela řešit potíže i se zrakem

Jedrzejczyk po zápase se Zhang jen brečela, nakonec musela řešit potíže i se zrakem

Joanna Jedrzejczyk předvedla s čínskou šampionkou Weili Zhang jednu z nejlepších bitev v celé historii MMA, díky čemuž se obě dámy dočkaly zaslouženého uznání. Netrvalo ovšem dlouho a výsledky války se na polské zápasnici výrazně projevily. A to nejen designově.

Joanna Jedrzejczyk nechala v nitru oktagonu úplně vše, na vítězství však ale nakonec nedosáhla. Bodoví sudí hlasovali v těsném poměru pro její soupeřku, jež pálila častěji do hlavy. A právě z toho se čelo dvaatřicetileté bojovnice tolik nafouklo.

„Nesnáším, pokud se takhle vidím, ale je to cena, kterou musíme my všichni zaplatit,“ uvedla Joanna nyní už z klidného domácího prostředí, kde se poohlížela za zápasem, který se uskutečnil 8. března.


„Nesnáším to, protože se chci starat o své zdraví. Tenhle sport ovšem mění vaše tělo. Mění to vaši hlavu, mysl, vzhled i způsob vaší chůze. Musela jsem tomu obětovat opravdu hodně. Chci se starat o své zdraví, chci být atraktivní a samozřejmě chci být jednoho dne i matkou,“ sdělila členka American Top Teamu.

Jedrzejczyk po zápase se Zhang


Jak Jedrzejczyk, tak i Zhang nakonec dorazily ve stejném čase po UFC 248 do nemocnice, kde se spolu ještě jednou střetly. Tentokrát však už v tom přátelském rytmu.

„Přijely jsme do nemocnice téměř ve stejný čas, ležely jsme na stejném pokoji, prakticky nás od sebe dělila jenom záclona,“ pravila čínská šampionka.

„Joanna celé hodiny jenom brečela a brečela. Byla jsem z toho opravdu smutná. Tak moc jsem ji chtěla utěšit, ale byla mezi námi velká jazyková bariéra. Tak jsem jí jenom řekla, že předvedla skvělý výkon a že si vedla dobře, jenže ona si jen zakrývala hlavu a plakala. Ačkoliv ke mně před zápasem nebyla přímo uctivá, teď mi jí bylo skutečně líto,“ doplňovala držitelka pásu slámové váhy Weili Zhang.


Jedrzejczyk následně po téměř měsíčním odstupu přiznala, že otok na čele sice brzy splaskl, ale místo něho se dostavily jiné problémy.

„Nemohla jsem vidět na své levé oko, celé dva dny jsem měla zamlžené vidění. Viděla jsem tak na pět procent, bylo to velmi obtížné… ale tak to už chodí,“ hájila se, že to je v tomto sportu běžné.


Další články