Sleduj nás

Jiří Procházka odhalil, kteří zápasníci ho nejvíce motivovali na jeho cestě

Jiří Procházka odhalil, kteří zápasníci ho nejvíce motivovali na jeho cestě
Český samuraj Jiří Procházka na své cestě čerpal inspiraci jenom od těch nejlepších.

Procházka je člověkem, na kterého se po posledním úspěchu proti Dominicku Reyesovi upoutala vlna pozornosti. Spoustu lidí oslovil jeho bojový styl a mnozí o jeho životě chtějí vědět více.

Novináři z RT Sport se jej například zeptali, od jakých bojovníků si Jirka během své cesty bral inspiraci. A odpověď byla poměrně jednoznačná.


„Pokud se bavíme o MMA fighterech, mnoho inspirace jsem čerpal od Conora McGregora nebo Jona Jonese. Skvělý fighter nicméně byl i takový Lyoto Machida,“ uvedl Procházka.

„Nemluvím tady však jen o fighterech jako takových, mluvím tu o jejich technice a stylu, jakým bojovali. Z každého jsem si vzal něco, i když jsem si zamiloval třeba jen pár sekund z jejich boje,“ upřesňoval.


„V některých věcech mě inspiroval i Khabib Nurmagomedov. Samozřejmě, mohu vyjmenovat i další jména, jako jsou Robert Whittaker nebo i Dominick Reyes. Některé jeho údery jsou speciální,“ dodával český samuraj, jenž měl tu možnost Reyesovi osobně čelit, a dokonce i koupit několik jeho dobře mířených protiúderů.


Další články