Sleduj nás

Jiří Procházka se dočkal, na turnaji UFC 267 by mohl zabojovat o titul polotěžké váhy

Jiří Procházka se dočkal, na turnaji UFC 267 by mohl zabojovat o titul polotěžké váhy
Organizace si pojistila, že titulové bitvě v rámci polotěžké váhy na turnaji UFC 267 nebude nic bránit. Zejména nějaké nečekané zranění.

Protože do zápasu vstoupí vesměs dva veteráni, šance na nějaký nečekaný zásah osudu se zvyšují. Dana White proto zatím alespoň částečně naplnil svůj slib a Jiřímu Procházkovi pro tuto příležitost dohodil roli titulového náhradníka.

Turnaj UFC 267 byl přesunut z původního data 4. září až na 30. října. Jirka se bude normálně připravovat na zápas a zároveň bude nucen splnit i váhový limit 93 kilogramů. A kdyby náhodou jeden z dvojice Jan BlachowiczGlover Teixeira vypadl, tak naskočí.


Tuto příležitost můžeme považovat za slibný signál do budoucna. Pokud by Procházkův zásah nebyl nutný, k boji o pás by se mohl brzy dostat tak či tak.

Scénář vypadá následovně: pokud titul získá Glover Teixeira, s největší pravděpodobností pak ukončí kariéru, což mimo jiné on sám už několikrát naznačil. Organizace by v takovém případě na nic nečekala a poměrně brzy by ještě vyjednala zápas o nového šampiona – například mezi Procházkou a Rakičem.


Kdyby ale pás zůstal v držení polského borce Jana Blachowicze, tak se nadále budeme muset řídit žebříčkem polotěžké váhy. A zde je už jen otázkou, zdali by Denisa čekal třeba půl roku na svou šanci, nebo jestli by ho UFC poslalo do eliminačního boje třeba opět právě s Rakičem.

Další články