Sleduj nás

Jiří Procházka vyhlíží duel s Blachowiczem, ale je otevřený i ještě větší výzvě

Jiří Procházka vyhlíží duel s Blachowiczem, ale je otevřený i ještě větší výzvě
Jiří Procházka už teď zbrojí na bitvu o titul, ale zároveň přiznává, že Blachowicz není nejtěžší soupeřem, kterého může v polotěžké váze potkat.

Jak už asi sami dobře tušíte, neodmyslitelnou postavou divize do 93 kilogramů je Jon „Bones“ Jones, který za celou svou kariéru prakticky neprohrál ani jeden duel. Jedná se tedy o jméno, proti němuž bojovat by bylo i pro českého samuraje velkou ctí.

„Jones je králem polotěžké váhy. Myslím si, že by zde pro mě nebylo lepšího protivníka, jen už se k nám asi nevrátí,“ uvedl Denisa, který poukazoval na to, že se legendární Bones momentálně přesouvá do nejvyšší hmotnostní kategorie.


„Nebudu říkat, že mě to nemrzí, ale domnívám se, že kdyby byl Jones s námi v ‚polotíze‘, byl by mnohem větší překážkou pro každého,“ podotýkal.

jiri prochazka ufc mma sampion datum


Procházka se tímto tvrzením snaží říct, že vyhledává jen ty nejnáročnější soupeře. „Dívám se po těch největších výzvách. První byl Volkan (Oezdemir), a i když si o něm myslím, že je dobrý, tak před ním stál lepší protivník, a druhým byl Dominick (Reyes). To je jeden z nejlepších bojovníků polotěžké váhy, má velmi unikátní a nebezpečný styl,“ řekl.

A u Reyese se na chvíli ještě zastavil. „Spousta lidí tvrdí, že porazil i Jonese, jeho výkon byl vskutku lepší, ale já říkám, že pokud chcete být šampionem, nesmíte nic ponechávat náhodě a šampiona musíte knokautovat. Jones podobným způsobem vyhrává všechny zápasy, není tak aktivní, ale má skvělou obranu a umí kontrolovat pohyb, nic jiného,“ vysvětloval Denisa.


Jiří Procházka vs. Jan Blachowicz


Dalším v pořadí by pro českého borce tedy mohl být Jan Blachowicz. „Myslím si, že právě on bude můj příští soupeř. To je ten zápas, který momentálně vyhlížím,“ potvrzuje Procházka i s tím, že si opět půjde pro ukončení. „Jestli chcete titul, musíte porazit současného držitele pásu na KO či TKO,“ upřesňuje.


V kleci však nechce trávit nějak moc času. Už ta dvě kola proti Reyesovi mu přišla mnoho. „Užívám si, co dělám, ale mou vizí je stát mistrem boje. A mistr boje netráví v kleci více času, než je nutné. Proti Reyesovi to byla spíše válka, a to nemám rád,“ doplňoval Procházka v rozsáhlém rozhovoru pro MMA Junkie.


Další články