Sleduj nás

Joe Rogan vysvětluje, proč je Khabib z historického hlediska úspěšnější jak Jon Jones

Joe Rogan vysvětluje, proč je Khabib z historického hlediska úspěšnější jak Jon Jones
Spousta lidí by s tímto názorem nesouhlasila, přesto se takový Joe Rogan snaží vysvětlit, proč se Khabib z toho historického hlediska může řadit výše jak Jon Jones.

Pokud jde o debatu, kdo je MMA GOAT, tedy ten nejlepší ze všech, každý z nás disponuje jiným názorem. Co je ale potřeba si uvědomit, že se doba mění a to, co platilo dříve, dnes už není. Jak jde čas kupředu, vyvíjí se jak technika boje, tak i věci na pozadí, mezi něž můžeme zařadit třeba právě testování zápasníků, zdali do zápasů vstupují čistí.

Jon Jones má za sebou sice mnohem více titulových obhajob, ale zato se potýkal s dopingovou minulostí, která navždy poskvrnila jeho kariéru. A nejen na tento fakt známý UFC komentátor a vlastník jednoho z největších podcastů poukazuje.


khabib odhaleni

Khabib Nurmagomedov je nejlepší UFC zápasník


„Khabib je velmi výjimečný člověk, což je také důvod, proč je považován za nejlepší lehkou váhu celé historie MMA a dost možná i za nejlepšího zápasníka v celé historii sportu,“ začal svůj proslov Joe Rogan.

„Jon Jones má za sebou lepší resumé, o tom není žádných pochyb, ale zase nikdy nebyl v zápasech tak dominantní, jako byl kdy Khabib. A se vší úctou k Jonovi, ale Khabib si zároveň prošel mnohem těžší divizí, kde ta konkurence byla úplně jinde. V lehké váze je mnohem více talentu jak v polotěžké váze,“ podělil se Rogan o svůj názor.


„Jon Jones by se uplatnil všude, je to výtečný bojovník, ale když se podíváte na to, jaké soupeře porazil, a porovnáte to s celkovým talentem polotěžké váhy, tak si myslím, že je jasně viditelné, že se v lehké váze prostě nachází lepší zápasníci. A pokud ne lepší, tak minimálně technicky zdatnější,“ připustil Rogan.

Další články