Sleduj nás

Jon Jones o tom, kdo je pro něj druhý nejlepší bojovník v UFC. Khabib nepatří ani do první desítky!

Jon Jones o tom, kdo je pro něj druhý nejlepší bojovník v UFC. Khabib nepatří ani do první desítky!

Že je Jon Jones jakýmsi odpůrcem Khabiba Nurmagomedova, to se ví už dlouhou dobu. Že by ho ale nezařadil ani do GOAT konverzace?

Jonese od konce října štve, že jej Khabib Nurmagomedov nahradil na čele pound-for-pound žebříčku (napříč váhami), který nám určuje, jaký zápasník je v dané chvíli nejlepší.

Dle dlouholetého vládce polotěžké váhy by ovšem do „GOAT“ konverzace měli být zařazeni jen ti, kdo svůj pás dokázali nejčastěji obhájit. A ruský Orel má na kontě „pouhé“ čtyři titulové bitvy a tři obhajoby.


„Jestli považujete vašeho oblíbeného bojovníka za toho nejlepšího a on se přitom nenachází na tomto listu, tak si rovnou dejte facku,“ napsal Jones na svém Twitteru, kde sdílel obrázek mapující deset zápasníků s nejvíce obhajobami titulů. Tedy přesně toho faktoru, který je dle něho ten nejdůležitější, jenž by se měl zohledňovat.

Jon Jones a jeho bilance v UFC


Na přiloženém obrázku si můžeme povšimnout, že druhé místo obývá kanadský veterán a člen Síně slávy UFC Georges St.Pierre. Podle „Bonese“ by tam ovšem měl být někdo jiný.

„Amanda Nunes je těsně druhá hned za mnou. Je to velmi nebezpečná žena,“ řekl na adresu současné šampionky bantamové i pérové váhy UFC.

I když tedy Khabib Nurmagomedov sklízí v posledních měsících největší slávu, jeho seznam soupeřů se nedokáže rovnat jménům, které Jones porazil během své nejlepší éry v rámci polotěžké váhy.


Názory mnohých bojovníků či expertů se však mohou lišit. Každý totiž poukazuje na jiný faktor, jakým bychom se měli řídit, máme-li se držet této diskuze o tom, kdo je historicky nejlepším naprosto ze všech.

Když na podobné téma reagoval před pár dny Dana White, ten v tom měl jasno. Jona Jonese označil za nejlepšího fightera v celé historii smíšených bojových umění. Khabiba pak označil za nejlepšího bojovníka současnosti.


Další články