Sleduj nás

Jsem nový titulový vyzyvatel, domnívá se Vettori. Šampiona hodlá vyklepat klidně hned

Jsem nový titulový vyzyvatel, domnívá se Vettori. Šampiona hodlá vyklepat klidně hned
I navzdory jasné výhře Roberta Whittakera se Marvin Vettori domnívá, že to je zrovna on, kdo si zaslouží příležitost v boji o titul.

Italskému zápasníkovi aktuálně patří v žebříčku střední váhy třetí příčka. Nad ním se nachází jen Paulo Costa a právě Robert Whittaker, ale ani s jedním z nich bitvu nevyhlíží. „Myslím si, že jsem udělal už dost, abych byl považován za titulového vyzyvatele,“ domnívá se borec, který naposledy v bodovém poměru přemohl Kevina Hollanda.

Za záminku používá ten fakt, že s šampionem Adesanyou už jednou bojoval. Stalo se tak před třemi lety a podlehl mu na split decision (dva ze tří rozhodčích hlasovali proti němu).


„Ta odveta je něčím, co svět potřebuje vidět. Já jsem jeden z mála, kdo tu na Izzyho skutečně má a on sám to moc dobře ví. Všichni ostatní jeho styl příliš respektují, to já nikdy nebudu,“ přisliboval drsnou bitvu. „Jsem připravený bojovat třeba hned, ale myslím si, že reálnější to bude někdy v létě,“ podotkl.

Samotný verdikt bude mít ve svých rukou až UFC. Většina lidí preferuje variantu, aby byl do titulového boje zařazen bývalý šampion Robert Whittaker, který za posledních sedm let poznal jenom jednu porážku a během posledních tří zápasů přemohl taková jména, jako jsou Kelvin Gastelum, Jared Cannonier či Darren Till.


Israel Adesanya by nejraději bojovat se soupeřem, kterému ještě nečelil, ale vzhledem k dostupným možnostem si příliš moc vybírat nebude.


Další články