Sleduj nás

Jsem rychlejší i silnější, než je Usman, je přesvědčený Burns. Kde tedy nastala chyba, že prohrál?

Jsem rychlejší i silnější, než je Usman, je přesvědčený Burns. Kde tedy nastala chyba, že prohrál?

Po bitvě je každý generál a totéž platí i v případě Gilberta Burnse, který už teď dokonale ví, kde udělal v souboji s Kamaru Usmanem chybu.

Jeho životní příležitost skončila zklamáním. Více než sedm let měl tu možnost sledovat vývoj šampiona Usmana nejen jako jeho soupeř z divize, ale také jako parťák z týmu, který s ním podstoupil bezpočet sparingů, jež mu měly být výhodou. Jak ovšem ukázal samotný boj, výhodou mu moc nebyly.

„Tyhle věci se prostě stávají. Celou dobu trénujete, celou dobu se připravujete, ale pak nastane moment, kdy se přestanete držet taktiky a přijde konec,“ upřesňoval brazilský bojovník příčinu, kde udělal klíčovou chybu, jež ho stála zápas.


„Mám rád Codyho Garbrandta a nerad bych se ho tímto dotknul, ale bohužel pro mě jsem udělal stejnou chybu, jakou kdysi udělal on. Jakmile mě Kamaru trefil, ztratil jsem hlavu, přestal jsem se držet taktiky a šel jsem si rychle pro ukončení. Totálně bez mysli, bez taktiky…,“ přemítal.

Gilbert Burns prohrál v UFC a ví, kde udělal chybu


„Mám pocit, že jsem stejnou chybu udělal i v duelu s Danem Hookerem. Pokud se máte stát šampionem, těmto věcem se musíte vyvarovat. Kamaru hlavu neztratil, a proto vyhrál,“ říkal Burns.

„Kamaru není tak rychlý jako já. Ani nemá takovou sílu jako já, ale je zatraceně disciplinovaný. To já jsem se přemotivoval, začal jsem tam chrlit jeden úder za druhým, a to byla chyba,“ uvedl brazilský vyzyvatel, který doufá, že se brzy dostane opět na vítěznou vlnu, aby si svou šanci mohl zopakovat.  


Další články