Sleduj nás

Jsem stále bad boy, rval jsem se na ulici a všechny kosil, udivuje těžká váha UFC

Jsem stále bad boy, rval jsem se na ulici a všechny kosil, udivuje těžká váha UFC
Jairzinho Rozenstruik možná vypadá na první pohled jako slušňák, ale ve skutečnosti za sebou má velmi temnou minulost.

Tento těžkotonážník, který to má v UFC 5-2, se rozhodl poodhalit, že své první bojové zkušenosti nenabíral někde v tělocvičně, ale na ulici, kde sotva platí nějaká pravidla. Pro svou mohutnou postavu se však není divit, že zde jen těžko našel nějaké přemožitele.

„Fakt jsem byl potížista. Často jsem se rval na ulici a vyhledával jeden průšvih za druhým. Každého jsem kosil. Tohle období se na mně podepsalo a věřím, že část mého starého já ve mně stále zůstala. Pořád jsem ten bad boy z ulice,“ přiznával Rozenstruik pro South China Morning Post.


„Vše se změnilo až s mým nástupem do kickboxu, protože jak jsem začal pravidelně cvičit, náhle jsem neměl síly na to rvát se ještě někde po venku. Vší svou energii jsem spálil v tělocvičně. Pamatuju si, jak se můj život náhle změnil a já se sotva doplazil domů, umyl se, najedl a šel spát,“ popisoval.

Jairzinho se tak možná snažil naznačit, že bojové sporty dodají člověku nějaký řád. Na svou velkou životní kapitolu však jen tak nezapomene. „Bylo mi 13, 14 let, tak jsem neustále létal v průšvihu. Jako kluci jsme si hráli fotbal, ale pak se něco pokazilo a končilo to tak, že jsem se rval s dvěma či třemi lidmi.“


Rozenstruikovy bojové základy se tedy táhnou do temných ulic předměstí, odkud si to postupně namířil až do UFC. Tady ho bude například čekat už 5. června bitva s Augustem Sakaiem. Půjde o hlavní zápas Fight Night turnaje s pořadovým číslem 189.


Další články