Sleduj nás

Kariéra bývalého šampiona bantamové váhy je v ohrožení. Druhá operace ramene si vybírá svou daň

Kariéra bývalého šampiona bantamové váhy je v ohrožení. Druhá operace ramene si vybírá svou daň

Dominick Cruz (22-2-0) to v poslední době neměl vůbec lehké. Nejprve se podrobil jedné operaci ramene, kvůli níž přišel na několik měsíců o veškeré sportovní dění, a nyní musel podstoupit i druhou. Ta se jeví ještě vážnější...

Bohužel už to tak chodí a ne vždy nám život čte jenom ty příjemné zprávy. V případě kdysi neohrozitelného šampiona bantamové divize se jedná o zranění, které může nadobro ukončit jeho slavnou MMA kariéru. 

2016 to byl pro Cruze přelomový rok. Nejdříve porazil Dillashawa, poté Fabera, ale nakonec na body podlehl Codymu Garbrandtovi, jenž po něm přebral královské žezlo. Jako kdyby tomu nebylo málo, v té době začaly ony zmíněné zdravotní komplikace. 


„The Dominator“ se musel podrobit operaci přetržených vazů v rameni, kvůli čemuž zrušil i svůj plánovaný duel s Johnem Linekerem, a později, když už se zdálo, že je vše v pořádku, přišla od něho samotného zpráva, že tentýž zákrok bude muset podstoupit znova. 

„Ty vazy jsou přetržené,“ řekl v Ariel Helwani’s MMA Show. „Nejedná se o nic příjemného, protože mě to vyřadí na další rok ze hry. Návraty nejsou nikdy lehké, ale věřte mi, že se o to ještě pokusím. Člověk by měl sportovat, dokud to jde, protože jak jednou seknete se sportem, je to jako byste sekli se životem,“ doplnil zanedlouho již čtyřiatřicetiletý zápasník.



Další články