Sleduj nás

Kdo je historicky nejlepší MMA bojovník očima Jiřího Procházky a jaký souboj se mu nejvíc líbil?

Kdo je historicky nejlepší MMA bojovník očima Jiřího Procházky a jaký souboj se mu nejvíc líbil?
Již tuto neděli ráno podruhé vstoupí do klece UFC, ale ještě předtím se stihl pochlubit s několika zajímavostmi, které jste o něm dost možná ani sami nevěděli.

Jiří Procházka je nepochybně nejlepší český MMA bojovník, který má ambice stát se jednoho dne šampionem i takové prestižní organizace, jako je UFC. Právě zde může potkat celou řadu zvučných jmen, jež dokáží prověřit jeho zkušenosti, ale to úplně nejlepší tu čest působit v UFC bohužel nikdy nemělo.

„Nejlepší zápasník všech dob je Fedor Emelianenko,“ uvedl Jirka ve své stručné výpovědi pro deník Sport. Nezapomněl však zmínit ani jméno nejlepšího sportovce. „Jako Čech nemůžu říct snad nikoho jiného než Jardu Jágra,“ pousmál se.


A jak je to v případě Denisy a jeho nejoblíbenějším zápasem? „Conor McGregor vs. Jose Aldo nebo první duel Lyota Machidy s Ryanem Baderem,“ podotkl Procházka v rozhovoru pro deník Sport. A Conor McGregor je čirou náhodou taktéž postavou, se kterou by se chtěl jednoho dne osobně potkat. Doposud mu však štěstí nepřálo.

S ohledem na tu bojovou stránku už asi zbývá jen odhalit, kdy v sobě Jirka našel speciální talent. „To bylo asi v mých čtyřech letech. Celý život jsem žil podle super ega, že jsem v sobě viděl něco víc. Že vše zvládám naplno a jde mi to. Ale přitom tomu tak často ani nebylo. Byl jsem v některých věcech kopyto a nešlo mi to. Pořád jsem měl ale za to, že vše dokážu. Bylo to spíš takové popohánění se, než abych si tak věřil. Mířil jsem ale vždy na úspěch,“ doplnil Denisa.



Další články