Sleduj nás

Kdo porazí Usmana? Jeden soupeř by měl šanci, myslí si Chiesa

Kdo porazí Usmana? Jeden soupeř by měl šanci, myslí si Chiesa
Kdo porazí nejlepšího MMA zápasníka současnosti? V divizi velterové váhy se údajně nachází jeden člověk.

Michael Chiesa byl natolik skromný, aby opomněl sebe a své dobře propracované jiu jitsu, naopak si myslí, že pokud je tu někdo, kdo může Kamaru Usmana porazit, stane se tak v postoji, nikoliv na zemi.

„Jak plynul čas, Kamaru se neuvěřitelně vyvinul jako fighter. Už je to nejenom wrestler, ale i postojář, celkově velmi komplexní soupeř. Osobně nevidím ve velterové váze nikoho, kdo by ho dokázal stáhnout na zem, tu obranu proti strhům má moc dobrou,“ řekl Chiesa.


Skvělým příkladem nám je duel s takovým výtečným wrestlerem, jako je Colby Covington. Ten na zemi doslova vládne, ale Usmana na žíněnku nestáhl v ani jednom případě. Nešlo mu to, neměl na to síly.

Jediný recept je tedy přes postoj. „Abyste Kamarua porazili, potřebujete ho přetlačit silově v postoji. Trefit ho nejlépe hned v úvodu a vyvést ho z míry, aby se nemohl držet svého herního plánu. Jediný člověk, který to může udělat, je podle mě Leon Edwards. Věřím tomu, že Leon by mohl mít nějaký úspěch,“ domnívá se Chiesa.


Zdali je to skutečně tak, to bychom mohli už poměrně brzy zjistit. Leon Edwards je se svou devítizápasovou vítěznou sérii na nejlepší cestě za titulem.


Další články