Sleduj nás

Kdo se přiblíží bitvě o titul? Alistair Overeem vs. Alexander Volkov už dnes v hlavním duelu na galavečeru UFC

Kdo se přiblíží bitvě o titul? Alistair Overeem vs. Alexander Volkov už dnes v hlavním duelu na galavečeru UFC

Již brzy se dočkáme zajímavého střetu dvou zvučných jmen nejtěžší hmotnostní kategorie UFC.

Na jedné straně se do klece postaví houževnatý a nestárnoucí veterán Alistair Overeem, který se evidentně nachází v poslední trnité cestě za titulovou šancí.

Zastavit se ho pokusí o osm let mladší ruský talent Alexander Volkov, jehož výkony v poslední době přecházejí do jakési střídavé tendence.


Alistair Overeem vs. Alexander Volkov na galavečeru UFC

Nizozemský "Demolition Man" se stal legendou zápasů K-1 a postupně všech bojových sportů vůbec. Je však smutným faktem, že věk dožene každého. O to složitější je pak v takových případech držet krok s mnohem mladšími borci působícími v organizaci UFC. Overeem dokázal od roku 2018 nastoupit rovnou do šesti zápasu, přičemž padnul pouze ve dvou případech.


V prvním zakolísání si nedokázal poradit s rozjetým Blaydesem, který jej ukončil ve třetím kole via TKO a následně svedl nelítostnou bitvu s tehdy neporaženým Rozeinstruickem, jemuž se podařilo v pátém kole Reema ošklivě zasáhnout a nepříjemně mu roztrhnout ret, načež rozhodčí zápas v tu chvíli ukončil.

Čtyřicetiletý sympaťák, přezdívaný Reem, měl tehdy obrovskou smůlu, protože až do onoho osudného úderu měl v zápase jasně navrch. Vítězství slavil za poslední roky proti Sergeji Pavlovichovi, Alexeji Olejnikovi, Waltu Harrisovi a Augustu Sakaiovi.

Alistair Overeem se vrací do UFC


Jeho oponentem bude ruský drak Alexander Volkov, bývalý šampión konkurenčních bojových organizací Bellator a M-1. V nejprestižnějším oktagonu světa má zatím lehce nadprůměrnou bilanci 6 - 2, přičemž právě ve svých posledních zápasech začal střídat výhry s porážkami. Nejdříve se nechal knockoutovat Derrickem Lewisem, který se již zdál velice vyčerpaný a sotva popadal dech a druhý profesionální neúspěch v UFC mu připravil Američan Curtis Blaydes. Ve svých skalpech má však blonďatý Rus s rozsáhlým tetováním na zádech jména jako Fabricio Werdum, Greg Hardy či Walt Harris.

Hlavní zápas večera nám tedy představí legendárního a obávaného Alistaira Overeema a ruským tvrdým stylem života zoceleného Alexandera Volkova.

Papírové předpoklady budou jistě favorizovat Volkova, potřebujícího si opět vytvořit nějakou další vítěznou vlnu, ale i tak bychom neměli Reema řadit mezi fightery, kteří se mohou podceňovat, zejména v jeho současné situaci, kdy by mu každá případná porážka mohla definitivně pohřbít příležitost probojovat se ještě někdy k boji o titul těžké váhy UFC.

Dozajista se dá očekávat tvrdý souboj v postoji, kdy v jednom rohu bude dominovat ničivá síla, bohaté zkušenosti a obrovská motivace, zatímco protější roh bude hýřit mladistvou dravostí, rychlostí a věkovou výhodou.


Alexander Volkov pomýšlí v UFC na titul

Těžká váha byla již dost dlouho bržděna trilogií mezi současným šampiónem Stipeem Miocicem a jeho léta největším rivalem, bývalým šampiónem dvou váhových kategorií Danielem Cormierem. Tomuto táhlému příběhu se však konečně dostalo rozhodujícího ukončení a triumf definitivního vítěze slavil americký hasič Stipe Miocic. V těžkotonážní hmotnostní kategorii se rázem otevřela dvířka dalším oprávněným vyzyvatelům, jímž je zcela bezpochyby v první řadě kamerunský predátor Francis Ngannou.

Dále se dá očekávat, že dalšího vyzyvatele nám odhalí duel Blaydes vs. Lewis, což tedy znamená, že Overeem s Volkovem se od titulové šance nacházejí ještě stále celkem daleko. Je tedy možná i situace, že vítěz souboje si bude muset poradit třeba ještě s jedním soupeřem nacházejícím se v žebříčku ve vyšší pozici.

UFC Fight Night, začínající v nočních hodinách v sobotu 6. února, nám navíc kromě bitvy dvou hromotluků nabídne i výběr dalších atraktivních bitev, z nichž by se daly vyzdvihnout třeba Cory Sandhagen, jehož uvítá proslulý Frankie Edgar, odveta mezi Dariushem Benellem a Diego Ferreirou nebo očekávaný návrat Michaela Johnsona, jehož profesionální rekord čítá porážky takových jmen, jako jsou Tony Ferguson nebo Dustin Poirier a nyní se postaví tváří v tvář mnohdy šílenému Clayi Guidovi.

---> SLEDUJTE GALAVEČER UFC ŽIVĚ ZDE

Kuba Jan Chyba


Další články