Sleduj nás

Khabib: Makhachev nikdy nezklame. Od toho tu jsem, abych se o to postaral

Khabib: Makhachev nikdy nezklame. Od toho tu jsem, abych se o to postaral
Všechny oči se momentálně upínají na bitvu mezi Conorem McGregorem s Dustinem Poirierem, přitom se pravá výzva může nacházet úplně někde jinde.

Kdo bývá často přehlížen, to je Islam Makhachev, jenž je obecně považován za jakéhosi černého koně lehké váhy. A jak už on či jeho manažer potvrdili, prakticky všichni zápasníci z elitní desítky žebříčku se mu vyhýbají. Justin Gaethje, Rafael dos Anjos i Paul Felder (než odešel do důchodu) s ním odmítli bojovat.

„Islam zažívá něco podobného, co jsem kdysi zažíval já. I já jsem musel na svou titulovou šanci čekat poměrně dlouho a spousta zápasníků se mi vyhýbala. Nakonec se však ukázalo, že se kvalitativně nacházím úplně jinde než všichni ostatní,“ zmínil se Khabib, jenž nyní po konci své aktivní kariéry dělá Makhachevovi trenéra.


Úděl je tedy jistý. „Islam se nejpozději do dvou let stane novým šampionem lehké váhy. A nemyslím si, že by tomu měl kdokoliv zabránit,“ odpovídal Orel na otázku amerických novinářů, zdali skutečně věří, že Makhachev dokáže bezproblémově proplout všemi soupeři, kteří se mu postaví do cesty.

„Islam nikdy nezklame, a kdybych viděl sebemenší známky pochybností, tak tu od toho jsem já, abych mu pomohl. Jsem tu od toho, abych mu pomohl dostat se na vrchol a aby tam zůstal co nejdéle,“ podotkl hvězdný člen rodiny Nurmagomedovů, jenž se navíc stará i o dva své bratrance. Jeden z nich působí v UFC a druhý v Bellatoru.


Další články