Sleduj nás

Khabib: MMA není sport, který jsem chtěl dělat, ale narodil jsem se v Dagestánu

Khabib: MMA není sport, který jsem chtěl dělat, ale narodil jsem se v Dagestánu

Dnes je považován za jednoho z historicky nejlepších sambo či MMA zápasníků světa, ale přesto nechybělo moc a bojovým sportům se nemusel vůbec věnovat.

Khabib se narodil do poměrně drsného prostředí a k tomu navíc ještě bojové rodiny. Jeho otec svého syna tlačil k zodpovědnosti, práci i úspěchům, díky čemuž vznikl člověk, který před námi stojí dnes.

Kdyby se ovšem Orel v dětství „nenalétal“ tolik po dagestánských horách, rád by se věnoval zcela úplně jinému sportu. Takovému, který je v dnešní době považován za ten nejpopulárnější ze všech.


„Miluji fotbal. Již od svého dětství jsem snil o tom, že se jednoho dne stanu profesionálním hráčem, jenže jsem se narodil v Dagestánu. No a my tu máme prostě jiné priority…,“ přemítal Khabib.

„Kdo ví, třeba kdyby se takový Cristiano Ronaldo narodil v Dagestánu, také by se stal šampionem v UFC,“ usmíval se.


Khabib Nurmagomedov prý ani nechtěl dělat MMA

„Když jsem byl malý, fotbal byla moje vášeň. Jednoho dne vám o tom povím víc. Třeba o tom, jak jsem si ve škole do sešitu vypsal jména více než dvou sta hráčů. V té době jsme ještě neměli internet. Miloval jsem a miluji ten sport dodnes,“ doplňoval Khabib, který si kolikrát i po svém bojovém tréninku zahrál s přáteli kopanou jen tak „na odreagovanou“.


Další články