Sleduj nás

Khabib odmítl 100 milionů dolarů za zápas s Mayweatherem, prozradil manažer. Rozhodl slib daný matce

Khabib odmítl 100 milionů dolarů za zápas s Mayweatherem, prozradil manažer. Rozhodl slib daný matce
Na velmi vysokou částku si mohl přijít dnes už bývalý šampion divize lehké váhy UFC Khabib „The Eagle“ Nurmagomedov, kterému byla po konci jeho aktivní kariéry nabídnuta příležitost střetnout se v ringu s legendárním Floydem „Money“ Mayweatherem.

Ruský Orel tuto příležitost však nechal odplavat, neboť dal slib své matce, že se už více nebude hrnout do žádného utkání. Dokonce ani do takto výnosného.

Jak potvrdil Khabibův známý a pro mnohé také velmi kontroverzní manažer Ali Abdelaziz, slavný „The Eagle“ měl na stole nabídku za sto milionů dolarů, pokud se v exhibičním boxerském souboji střetne s bývalým neporaženým šampionem pěti hmotnostních kategorií Floydem Mayweatherem. Spousta lidí by nad touto možností dlouho neuvažovala, ovšem pověstný Nurmagomedov se raději rozhodl držet svého slibu.


„Jak dobře víte, Khabib je muslim a ti mají odlišnou kulturu. Sliby pro ně jsou svaté, zejména sliby dané vašim matkám. Pokud si tedy jeho matka nepřeje, aby bojoval, on bojovat nebude. Bez ohledu na to, o jakou nabídku se jedná. Bez matčina svolení nemůžete jít ani do nebe, tak to u nás chodí,“ objasňoval současnou situaci Abdelaziz, který se stal hostem velmi úspěšného Hotboxin‘ podcastu, jenž pravidelně moderuje boxerská hvězda Mike Tyson.

„Pravda je tedy taková, že Khabib mohl po konci kariéry bojovat s Floydem Mayweatherem. Částka za exhibiční zápas byla sto milionů dolarů. Můžete se zeptat samotného Floyda, pokud mi nevěříte. Khabib to odmítl se slovy, že je v důchodu a že dal matce slib, který nehodlá porušit,“ doplnil Abdelaziz, jehož nejúspěšnější klient si za celou svou UFC kariéru za jediný podstoupený duel vydělal nejvíce 10 milionů amerických dolarů. Tedy o 90 méně, než by mu zaručila pouhá exhibice s Mayweatherem.


Uvedené tvrzení nám dost možná odpovědělo i na tu otázku, zdali se ruský Orel ještě někdy vrátí alespoň do klece. Vzhledem k okolnostem by bylo bláhové si něco nalhávat, pokud by náhodou světlo neprosvítilo mysl jeho matky a ona mu náhle nedala svolení.

Další články