Sleduj nás

Khabib popsal situaci, kdy ho UFC nejvíc zklamalo. A opět u toho byl McGregor!

Khabib popsal situaci, kdy ho UFC nejvíc zklamalo. A opět u toho byl McGregor!
Khabib Nurmagomedov se mohl stát šampionem lehké váhy UFC mnohem dříve, dokud se do hry nepřipletl jeho slavný irský sok.

Psal se tehdy 12. listopad roku 2016. Mnozí na ten turnaj vzpomínají dodnes, neboť v něm Conor McGregor velmi dominantním způsobem přemohl Eddieho Alvareze, díky čemuž se stal prvním aktivním šampionem dvou hmotnostních kategorií v UFC.

Málokdo už však mohl tušit, že se původně s irským Notoriousem v hlavním zápase večera nepočítalo. Khabib se v té době čistě v UFC nesl na vlně sedmi výher v řadě a v boji o pás držel přednostní právo. Protože ale na tu dobu ještě nedisponoval tak velký jménem, Dana White ho bez váhání nahradil.


„12. listopadu jsem mohl bojovat o titul lehké váhy s Eddiem Alvarezem. Dokonce jsem i podepsal smlouvu k zápasu, který se měl konat v Kanadě. Postupně ale došlo ke změně lokace, místo Kanady se vyjednal New Yorka a já byl nucen podepsat novou smlouvu, což už mi přišlo podezřelý," vzpomínal Khabib v Hotboxin‘ podcastu u Mikea Tysona.

„Náhle se ale objevila v mediích zpráva, že s Alvarezem bude bojovat McGregor, nikoliv já, a to mě dostalo. Nikdo mi nic neřekl, však jsem už podepsal kontrakt. Myslel jsem si, že si ze mě někdo dělá srandu,“ štvalo ho.


Nakonec však přeci jen sklopil hlavu. „Když jsem vychladl, napsal jsem Danu Whiteovi zprávu: ‚Ok, chápu to, Conor má větší jméno a mě jste využili pouze k tomu, abyste ho donutili kývnout na ten zápas. Tak dobře, dejte mi jiného soupeře, chci na tom turnaji také bojovat.‘ A White mi odepsal, abych byl připraven, že mi někoho najdou, i když do akce chyběl ani ne měsíc,“ sdělil Khabib, který nakonec bojoval s Michaelem Johnsonem, jehož utáhl ve třetím kole na kimuru.

Tímto se tedy vyjasňuje, proč na pozadí turnaje UFC 205 došlo k první potyčce mezi Khabibem a Conorem a proč se ruský Orel po své výhře nad Johnsonem chopil mikrofonu a před zraky celé haly McGregora vyzval k boji a nazval ho kuřetem, které nedávno odklepalo Nateu Diazovi a teď bojuje o titul.

https://www.youtube.com/watch?v=NaF0TUvWEk0


 


Další články