Sleduj nás

Khabib prozradil, kdo nejvíce vystihuje profil nejvíce komplexního MMA zápasníka celé historie

Khabib prozradil, kdo nejvíce vystihuje profil nejvíce komplexního MMA zápasníka celé historie
Jaký bojovník nejlépe reprezentuje smíšená bojová umění podle Khabiba Nurmagomedova?

Logicky by se dalo říci, že kdo ovládá nejvíce bojových stylů, ten má největší šanci se v MMA prosadit. Takový uznávaný kouč Javier Mendez vždy tvrdil, že úplně nejlepší je mít thajboxerské a wrestlerské zázemí, které tvoří ideální kombinaci pro úspěšnou cestu v boji o titul.

Khabib byl vždy převážně zemař, nicméně ne zrovna typický. Světu ukázal novou formu dagestánského řetězového wrestlingu, který se od toho amerického mnohým liší. A to mu všichni chválili. Jednalo se však ale jen o jednu stránku jeho hry. Spousta lidí se domnívala, že v ryzím postojářském souboji by zklamal.


„Pravda je taková, že jsem postoj začal pilovat hlavně až během své éry v UFC, někdy od toho roku 2012. Pak jsem začal dělat i box, dostal jsem pár rad od Mikea Tysona a začal jsem si více věřit. Přesto mě mí trenéři, a zejména můj otec, často krotili, abych se do žádného boxerského souboje v nitru klece nepouštěl. Měl jsem vždy za úkol kontrolovat soupeře,“ svěřoval se Khabib.

„Vždy jsem ale obdivoval lidi, kteří ovládali co nejvíce aspektů MMA. A tady se musím zastavit a říct, že úplně největším symbolem celého MMA je Georges St.Pierre. Když si prostě řeknete smíšená bojová umění, on je jejich hlavním představitelem, jelikož je to široko daleko nejkomplexnější fighter vůbec,“ chválil Khabib kanadskou legendu.


„GSP je prostě jedinečný. Může s vámi boxovat, může s vámi wrestlit, může s vámi grapplit, může vás stáhnout na zem a tam vás držet, může vás utáhnout na submisi. On je zkrátka univerzál a dle mého skutečná reprezentativní postava MMA,“ vynášel do nebe soupeře, se kterým se sám mohl utkat. Protože ale nechtěl vycházet z důchodu, nabídku k tomuto boji zamítl.


Další články