Sleduj nás

Khabibovi hodně chybí to vzrušení z boje, přiznává jeho trenér. Dokonce ani nechce přestat trénovat

Khabibovi hodně chybí to vzrušení z boje, přiznává jeho trenér. Dokonce ani nechce přestat trénovat
Dvaatřicetiletému ruskému Orlovi se po osmi měsících v důchodu začalo stýskat.

I když Khabib o návratu do nitra klece nechce příliš slyšet, atmosféře z probíhajícího zápasu a jásotu fanoušků se údajně nic nedá vyrovnat. A právě na tyto chvíle kdysi neomylný vládce lehké váhy UFC rád vzpomíná.

Khabib je také jenom člověk, a když už má nějaký z jeho svěřenců zápas, říká mi: ‚Trenére, tohle je ta atmosféra, která mi chybí. Ty pocity mi chybí.‘ Něco takového se na vás podepíše do konce života,“ svěřil se americkým novinářům vrchní kouč z American Kickboxing Academy Javier Mendez.


„Je obtížné ty pocity ve vašem skutečném životě čímkoliv nahradit. Jakmile jste jednou fighterem a slyšíte ten jásot fanoušků, nemůžete se toho nabažit. A Khabib tu touhu vrátit se v sobě potlačuje kvůli své matce, která si přeje, aby už nebojoval. Já jen vím, že on sám by si přál opak. Chybí mu to vzrušení z boje, a navíc se neustále poctivě připravuje,“ odhalil.

Úspěšný člen početné rodiny Nurmagomedovů se tak alespoň vydal na dráhu trenéra. Pod svými mocnými křídly nyní má třeba Islama Makhacheva, ale také své bratrance, a sice Umara Nurmagomedova či Usmana Nurmagomedova.


Další články