Sleduj nás

Khabibův otec upadl do kómatu a v nemocnici bojuje o holý život

Khabibův otec upadl do kómatu a v nemocnici bojuje o holý život

Muž, který dal život současnému šampionovi divize lehké váhy UFC a který mu zároveň byl celoživotním trenérem, upadl během středečního odpoledne do kómatu. Dle tvrzení ze Sport Express je jeho stav velmi vážný.

Abdulmanap Nurmagomedov byl přibližně před třemi týdny převezen do dagestánské nemocnice s příznaky zápalu plic, které se projevují ve spojitosti s právě probíhající pandemií koronaviru.

Šampionův otec tedy podstoupil všechna potřebná vyšetření a ukázalo se, že testy na COVID-19 vyšly jako negativní. Zato srdce nefungovalo tak, jak by mělo.


Abdulmanap

Stav sedmapadesátiletého Abdulmanapa se záhy po jednom dni v nemocnici zlepšil. On sám informoval ruská media, že se cítí mnohem lépe. To ovšem platilo až do nynějšího středečního odpoledne, kdy přišla zdrcující zpráva.


„Abdulmanap byl převezen do Moskvy, jeho stav je velmi vážný. V Dagestánu ho bohužel neléčili správně, načež se objevily komplikace. Momentálně leží v kómatu ve vojenské nemocnici. Je tam zcela sám, žádný z rodinných příslušníků k němu nesmí,“ informuje Sport Express.

Smutné zprávy byly veřejnosti potvrzeny i Khabibovým přítelem a tréninkovým parťákem Islamem Makhachevem, který během živého streamu na svém Instagramu oznámil, že Abdulmanap právě v moskevské nemocnici bojuje o život.


Abdulmanap Nurmagomedov je skvělý trenér a velký myslitel. Je to bezpochyby jeden z klíčových prvků, proč Khabib doposud za celý svůj život našel pouze jednoho přemožitele, a to podstoupil 28 profesionálních MMA zápasů a více než 200 sambo zápasů. Jedinou prohru „The Eagle“ zaznamenal ve svých začátcích. Stalo se tak navíc pouze na body.

Edit 14.5.: Abdulmanap je podle ruských medií po operaci srdce a v odpoledních hodinách se dokonce i probudil z kómatu. 



Další články