Sleduj nás

Khabibův trenér přináší novinky o zápase s Conorem. Opravdu je to tak blízko?

Khabibův trenér přináší novinky o zápase s Conorem. Opravdu je to tak blízko?

Již 10. září se Khabibův trenér Javier Mendez sejde se svým svěřencem v Abú Dhabí, kde jim začne společná fáze přípravy na Justina Gaethjeho.

Tento duel je pak v plánu na 24. října a zdali se v něm ruskému Orlovi podaří úspěšně obhájit svůj mistrovský titul, bude ho od důchodu dělit už jenom jeden pouhý zápas.

Dana White Khabibovi slíbil, že pokud se dostane přes Gaethjeho, osloví Georgese St.Pierra a nabídne mu ojedinělou příležitost zabojovat o pás lehké váhy. Kdyby svou šanci GSP odmítl – což v tuto chvíli vypadá, že odmítne, neboť by prý nezvládl ani udělat váhu – tak štafetu přebere někdo jiný. A ten někdo jiný nemusí nutně být Tony Ferguson nebo Dustin Poirier.


„Pokud bych byl prezidentem UFC, tak bych na tom zápase (mezi Khabibem a McGregorem) trval,“ ujal se slova Javier Mendez, jenž už předem tuší, že ta nabídka dříve nebo později stejně přijde.

„Zejména jestli chce Conor stále bojovat a Khabib zůstane i nadále šampionem, pak se ten duel může uskutečnit. Jako prezident UFC, kterému jde v první řadě o to, aby má společnost prosperovala, bych si takovouto šanci jednoznačně nenechal ujít,“ uváděl Mendez.


„Podívejme se na to takto: Conor je tou osobou, která vám tady může vydělat nejvíce peněz. To znamená, že to je také člověk, na kterého se dívá nejvíce lidí, a všichni tito lidé si zároveň přejí vidět odvetu s Khabibem. To je ten důvod, proč vím, že se po nás bude chtít, aby se ten souboj uskutečnil,“ dodával vrchní kouč z AKA gymu.

Podmínka ruského šampiona byla, že má-li si McGregor odvetu zasloužit, musí nejprve porazit nějaké zvučné jméno, a to nejlépe z popředí lehké váhy. Jak se ovšem zdá, Nurmagomedov je jediným, kdo na této podmínce trvá, Dana White byl ještě nedávno jiného názoru.

„Podívejte se na Conora a vše, co za svou kariéru dokázal. Jedna prohra s Khabibem to prostě nemůže smazat,“ pravil šéf UFC. „Myslím si, že by to pro Khabiba byl skvělý konec kariéry. Ten zápas je pro něho také velmi důležitý, chce-li, aby si ho lidé pamatovali jako jednoho z nejlepších,“ podotýkal.



Další články