Sleduj nás

Konec jedné velké éry, s UFC se loučí dvě legendární těžké váhy

Konec jedné velké éry, s UFC se loučí dvě legendární těžké váhy

UFC opět propouštělo a k překvapení nás všech nyní ukázalo na dvě velká jména.

Když Dana White už na konci minulého roku avizoval, že jeho organizaci čeká důkladná čistka, tak si nedělal srandu. I když ty změny nepřišly ihned, stejně jsme se jich nevyhnuli.

Další, kdo se přidal do enklávy propuštěných bojovníků, je uznávaný nizozemský veterán Alistair Overeem. Ten nedávno po prohře s Volkovem sliboval, že by se rád v létě vrátil zpátky, aby případně mohl ještě zabojovat o titul. To se mu ale nyní už jistojistě nepovede a s UFC se tedy loučí jako nekorunovaný král.


Překvapením může být i odchod bývalého brazilského šampiona Juniora Dos Santose. I jeho forma v posledních zápasech spíše uvadala, ale i tak se na něj lidé stále rádi dívali.

Dos Santos jako šampion těžké váhy


„Děkuji UFC za úžasných 12 let služeb!“ napsal „Cigano“ na svém Instagramu. „Abych se mohl stát šampionem, zápasil jsem s celou řadou zabijáků. Že jsem ten titul mohl získat a následně ho obhajovat, to bylo jednou z největších poct v mém životě!“ hlásil hrdě.

V případě Dos Santose by se jeho kariéra zatím ještě neměla zastavit, ačkoliv to nyní už bude pod křídly jiné organizace. U Overeema se zatím netuší, ale pravděpodobně se jedná o definitivní konec.


Další články