Sleduj nás

Konec v UFC? Anderson dobře udělal, peníze tam nedostane, přilévá olej do ohně Bader

Konec v UFC? Anderson dobře udělal, peníze tam nedostane, přilévá olej do ohně Bader

Coreymu Andersonovi patřila v žebříčku polotěžké váhy UFC čtvrtá příčka, přesto se rozhodl svou výtečnou pozici uvolnit ve prospěch konkurence a sám se vydal ke konkurenčnímu Bellatoru MMA.

Proč to tak udělal? Jak sám třicetiletý bijec odůvodnil, jednalo se o špatné finanční podmínky. Noblesní organizace mu nehodlala zvednout plat, a to i navzdory tomu, že měl na svém kontě čtyři výhry z posledních pěti zápasů. A neporazil zrovna snadné soupeře.

Corey Anderson při boji v UFC


„Nikdy jsem nezápasil pro peníze, ale po rozhovoru s Danielem Cormierem jsem pochopil, že musím živit rodinu, že tohle nedělám pro zábavu. A tak jsem se rozhodl požádat o mírné přidání, ale s UFC to ani nehnulo. Vzápětí jsem tedy požádal o rozvázání smlouvy a na to už reagovali. Aspoň mi tím ukázali, co pro ně jako fighter znamenám,“ vypovídal Anderson, jenž se už teď hřeje v Bellatoru, kde má údajně mnohem lepší finanční zázemí.

To mimo jiné potvrdil i zdejší šampion polotěžké a těžké váhy Ryan Bader. „Corey udělal dobře. Mohu se vám zaručit, že tady si vydělá mnohem větší peníze. V Bellatoru se cítíte více svobodní, protože se zde nemusíte o nic tolik starat. Znám ten pocit, sám jsem si tím prošel,“ popisoval muž, který sám v UFC působil.



Další články