Sleduj nás

Konec ženské pérové váhy v UFC? Nemám s tím problém, říká Amanda Nunes, která možná skončí s ní

Konec ženské pérové váhy v UFC? Nemám s tím problém, říká Amanda Nunes, která možná skončí s ní

UFC se v posledních týdnech rozhodlo ze svých služeb propustit hned několik zápasníků a tímto by výčet škrtů končit nemusel. Hovoří se i o konci jedné hmotnostní kategorie.

Kvalita konkurence v dámské pérové váze se s ostatními kategoriemi nedá tolik srovnat, od čehož je odvozena i sledovanost. Vše dospělo až do takového bodu, že si Dana White otevřeně začal hrát s myšlenkou zrušení této divize. 

V praxi by to znamenalo, že by šampionka Amanda Nunes přišla o titul, který bude již tento víkend ještě jednou bránit. Jí samotné to však nevadí, neboť uvažuje, že zakončí svou MMA kariéru společně s touto divizí.


Amanda Nunes při boji v UFC

„Za sebe říkám, že to rozhodnutí ráda nechám čistě na UFC. Ať organizace sama rozhodne o tom, co bude s pérovou váhou nejlepší,“ uvedla brazilská lvice pro MMA Junkie.


Jí osobně to ani nijak neštve. „Pás je můj a pokud ta divize bude zrušena, tak to bude znamenat, že už navždy zůstanu šampionkou,“ dívá se na to z té lepší stránky.

Horší to je z hlediska její bojové budoucnosti. Motivaci na pokračování už příliš velkou nemá… „Mám pocit, že jsem již dosáhla všeho. Kdybych teď ukončila kariéru, budu spokojená. Už jsem nad důchodem přemýšlela a myslím si, že to je nyní jen otázka času,“ odhalila nejlepší MMA zápasnice planety.


Další články