Sleduj nás

Koronavirus vs. UFC. Zápasníci z Nového Zélandu se klidně i rok nemusí vůbec dostat domů

Koronavirus vs. UFC. Zápasníci z Nového Zélandu se klidně i rok nemusí vůbec dostat domů
Některé země berou pandemii koronaviru skutečně velmi vážně. Trpí kvůli tomu zejména novozélandští bojovníci, kteří na své zápasy potřebují vycestovat.

V současné chvíli se nejvíce řeší případ takového Dana Hookera. Po velkých komplikacích se získání víz se na poslední chvíli dopravil do Las Vegas, aby zde vyzval Nasrata Haqparasta. Toho mimochodem porazil na body.

Jelikož mu ale situace nedovoluje vycestovat zpátky, tak Hooker neváhal a okamžitě kývl na nabídku k fightu s Islamem Makhachevem, což je doposud asi nejperspektivnější bojovník v celé divizi lehké váhy. Tento souboj se bude konat už za měsíc v Abú Dhabí, ale nikdo neví, co přijde po něm.


Situace v jihozápadní části Tichého oceánu je vskutku vypjatá. Tamní vláda bere pandemii koronaviru natolik vážně, že prostřednictvím loterie vybírá náhodných 3000 šťastlivců, kteří se dostanou do karantény. V současné chvíli ale na tuto loterii čeká více než 26 tisíc lidí.

„Možná se budu muset celý rok pohybovat někde po světě. Ani jeden z našich trenérů nebyl vylosován, aby mohl být přijat do karantény, což znamená, že nemůže být vpuštěn do země,“ lamentoval novozélandský bijec.


„Představte si, že vás nevylosují čtyřikrát za sebou. Co má potom člověk dělat? To se pak opravdu stane, že se celý rok nepodíváte domů,“ postěžoval si Hooker.

Tvrdé restrikce jsou mimochodem také důvodem, proč se takový mistr z divize střední váhy Israel Adesanya plánuje přestěhovat do USA.

„Všichni ostatní sportovci, jako jsou hráči rugby nebo kriketu, mají výjimky. Bojovníkům je ale nikdo nedá. Za tohle nepočítejte s tím, že bych na Novém Zélandu někdy zápasil znova!“ uveřejnil rozhořčený šampion.


Další články