Sleduj nás

Lidem může být muší váha ukradená, ale já tu pro ni vždy budu, nevzdává se svého trůnu Cejudo

Lidem může být muší váha ukradená, ale já tu pro ni vždy budu, nevzdává se svého trůnu Cejudo

Když se o muší váhu nestará ani Dana White a Demetrious Johnson v UFC už nepůsobí, kdo jiný by se tedy měl chopit kormidla než Henry Cejudo?

T.J. Dillashaw všude vyhlašoval, jak jde zničit nejnižší váhovou kategorii a jak se dostane do té elitní skupinky, která kdy držela pás šampiona ze dvou hmotnostních divizí, ovšem nakonec se hrubě spletl. Jeho snahy skončily ještě dříve, než se vůbec mohly projevit, neboť jej udatný šampion Henry „The Messenger“ Cejudo svrhl už v prvním kole.


Nebýt tohoto výkonu, jenž by se v rámci školního známkování dal označit za výborný, muší váha by nejspíš směrovala ke svému neodkladnému konci. Minimálně pro tuto chvíli však Dana White, šéf UFC a muž, který hlásil, že se o tuto skupinu nikdo nestará, utlumil své předchozí řeči. Možná se k nim za pár dní ještě vrátí, ale to už bude mít co do činění s nebojácným Cejudem.

„Tahle výhra nebyla jenom pro mě, ta byla pro celou divizi do 56,7 kg. Doufám, že to jako důkaz stačí, co všechno jsem ochotný pro ni obětovat… porazit jednoho z nejlepších zápasníků vůbec. Na chvíli, jako je tato, jsem se dřel celý svůj život,“ vysvětloval, čímž šel příkladem dalším nejenom začínajícím bojovníkům, kteří si do cesty staví podobně vysoké cíle.



Další články