Sleduj nás

Luque je přirozený ukončovatel, já ho ale vezmu do temných vod, predikuje Chiesa

Luque je přirozený ukončovatel, já ho ale vezmu do temných vod, predikuje Chiesa
UFC 265 se netýká jen souboje Derricka Lewise s Cirylem Ganem, ale velmi zajímavý bude i zápas mezi Vicentem Luquem a Michaelem Chiesou.

Oba borci se nachází v popředí žebříčku velterové váhy a oba doufají, že jim případná výhra přihraje titulovou šanci, ač je tato divize nyní ambicemi i kvalitou poměrně nabitá. Blíže však k této šanci má zejména Chiesa, který byl ještě nedávno vytouženým soupeřem šampiona Kamaru Usmana, než mu UFC nařídilo povinnou obhajobu s Colbym Covingtonem.

Vědom si tohoto faktu, že o něj má Usman zájem, se nyní Chiesa pokusí na své konto připsat pátou výhru v řadě, aby tím zaslal organizaci jasný signál, že on je tím pravým bojovníkem, se kterým se má počítat.


„Od prvního dne, co jsem přišel do UFC, toužím jen po těch největších výzvách a nejvyšších cílech. Titul šampiona je nepochybně jedním z nich. To je můj motor v tomto ohledu,“ prozradil muž s přezdívkou „Maverick“.

„Osobně jsem si myslel, že Colby nemá v odvetě o pás co dělat, ale já nejsem tím, kdo tu rozhoduje. Takže budu bojovat dál, abych příště nenechal organizaci na pochybách, kdo si tu šanci skutečně zaslouží,“ avizuje.


A co jeho příští soupeř Vicente Luque? „Je to skvělý ukončovatel. Umí vás sejmout na KO nebo utáhnout na submisi, díky tomu je výjimečný. Tato hrozba je ovšem něčím, co mě v podvědomí nutí pracovat ještě intenzivněji, abych ho přemohl. Proto ho plánuji zavést do temných vod, kde mu nedovolím využít jeho předností,“ sdělil Chiesa, který se tak zjevně pokusí opět plně soustředit na svou pokročilou zem.

Další články