Sleduj nás

Makhmud Muradov: Česko mi nedalo trvalý pobyt! Už nepočítejte, že ho budu reprezentovat

Makhmud Muradov: Česko mi nedalo trvalý pobyt! Už nepočítejte, že ho budu reprezentovat
Jeden z nejlepších zápasníků současnosti, který má na svém kontě tři výhry v UFC, mění zajeté pořádky!

Zklamaly ho české úřady, a tak se rozhodl, že nebude nastupovat do zápasů s českou vlajkou.

Uzbecký bojovník má ve svém názoru naprosto jasno. "Nebudu nastupovat s českou vlajkou. Proč bych to dělal, když mě Česká republika jako stát nerespektuje. Miluju Česko, mám tady krásnou ženu, dítě, taky mnoho kamarádů a mám rád Čechy. Ale co se týká státu a jeho přístupu ke mně..." prozradil Muradov.


makhmud muradov ufc zena

A v čem přesně byl problém? "V ČR mi ani po pěti letech nedali trvalý pobyt. Požádal jsem o něj a nic, platím tu daně, sociální a zdravotní. Proč mi ty papíry nemůžou dát? Nechápu, v čem je problém. Narodila se mi dcera, tak jsem požádal o přechodný pobyt. Mám tady v Česku ženu, žijeme spolu, máme tu dítě a já nechápu, o co jde. Každé tři měsíce musím na cizineckou policii, kde čekám tři až pět hodin, abych dostal do pasu vízum na tři měsíce. Na vyjádření ohledně trvalého pobytu čekám už pátý rok. Miluji Česko, miluji Prahu, miluji ty lidi tady, kamarády tu mám Čechy a Češky, ale k Česku jako státu nemám úctu. Proč mi nemohou dát papíry? Já Nechci občanství, jsem občan Uzbekistánu a na to jsem hrdý. Jde mi jen o ty papíry, protože tu vše platím a odvádím. Proto jsem se rozhodl, že nebudu českou vlajku ani zvedat.”


Jak je vidět, Muradov je na český stát pořádně naštvaný. Každopádně další zápas ho čeká na konci srpna, kdy poměří síly se zkušeným Meerschaertem. Podaří se mu ukořistit čtvrtou výhru v řadě?

Další články