Sleduj nás

Málem jsem přišel o nohu, ale teď tu jsem, abych bojoval, hlásí bývalý šampion dos Santos

Málem jsem přišel o nohu, ale teď tu jsem, abych bojoval, hlásí bývalý šampion dos Santos

Ve velkých potížích se ještě před pár týdny nacházel bývalý šampion těžkotonážní divize UFC Junior dos Santos. Infekce mu totiž zasáhla nohu takovým způsobem, že to hraničilo až s amputací.

Brazilský „Cigano“ (21-6-0) se měl původně na UFC Fight Night v Moskvě (9. 11. 2019) střetnout s Alexanderem Volkovem. Jen pár dní před začátkem turnaje však musel ze zdravotních důvodů bojovou kartu opustit.

Bývalý šampion byl hospitalizován s bakteriální infekcí, o které si zprvu myslel, že ho nedonutí ze zápasu odstoupit. Opak byl však pravdou.


„Bylo to extrémně vážné. Celý týden v nemocnici jsem uvažoval nad tím, jak se stihnu vrátit, abych zasáhl do boje, když v tom přišel doktor a říká mi, že si asi neuvědomuji, s jakým problémem se potýkám. Prý jsem měl štěstí, že jsem se dostavil do nemocnice včas, protože jsem mohl přijít o nohu, a dokonce i zemřít,“ odhalil, co mnozí možná ani netušili.


Zkušený pětatřicetiletý bojovník se se svým problémem nakonec popral a nyní dostal zelenou, aby se mohl vrátit zpátky do klece. Během comebacku, jenž se uskuteční 25. ledna na UFC Fight Night 166, se střetne s perspektivním Curtisem Blaydesem (12-2-0).

„Jsem zpět, abych bojoval. Už se nemůžu dočkat, až opět prožiju ty chvíle, které stojí za to žít,“ reagoval dos Santos s ohledem na svůj avizovaný zápas. 


Další články