Sleduj nás

McGregor ani Aldo si nezaslouží bojovat o titul, míní bývalý šampion Alvarez

McGregor ani Aldo si nezaslouží bojovat o titul, míní bývalý šampion Alvarez

Je to sotva pár dní, co Dana White vyhlásil, že pokud Conor McGregor přejde přes Donalda „Cowboye“ Cerroneho, pak bude bojovat o titul. Téže myšlenkou se zabývá i v případě Josého Alda, který své dva poslední zápasy prohrál.

Proti výroku šéfa UFC se postavilo už hodně lidí a další nepřetržitě přibývají. Jedním z posledních je například bývalý šampion lehké váhy Eddie „The Underground King“ Alvarez (30-7), jenž momentálně působí u konkurenční ONE Championship. Dění u svého bývalého zaměstnavatele si však stále nenechává ujít.

„Miluji UFC, stále se na to rád dívám. Poslední turnaj (UFC 245) byl ten nejlepší, jaký jsem po dlouhé době mohl vidět. Nejlepší zápasníci proti nejlepším, spousta skvělých bitev. Jediné, co se mi nelíbí, jsou ta neustálá vlastní pravidla UFC. José Aldo prohrál zápas a Dana White vystoupí a řekne, že bude další, kdo má bojovat o titul? Cože..?“ divil se Alvarez.


„Představte si, že by to takto fungovalo v jakémkoliv jiném sportu. Po dlouhé dřině se dostanete do playoff, kde vyhrajete, ale místo toho, abyste postoupili do dalšího kola a bojovali o titul, tak vám liga sdělí, že postupuje poražené mužstvo, protože z něho cítí větší profit. Tohle se děje jenom v UFC!“ zlobil se bývalý šampion.


V bantamové váze čeká na svou příležitost Petr Yan (14-1), který momentálně v organizaci tahá šestizápasovou vítěznou šňůru. V lehké váze po Tonym Fergusonovi zase čeká Justin Gaethje (21-2). Dana White přitom nedávno uvedl, že si Conor McGregor (21-4) díky své minulosti může zajistit mistrovskou bitvu hned, čímž předskočí ostatní čekatele v žebříčku.

„White řekl, že když Conor porazí Cowboye… ve veltru… tak dostanu zápas o titul v lehké váze. Odvety se ale dávají, když je zápas těsný, ne když si s vámi protivník vytře prdel. A duel Conora s Khabibem byl opravdu daleko od nějakého vyrovnaného fightu. V tomhle ohledu k sobě musíte být upřímní. Navíc Cowboy není soupeř pro Conora. Cowboy prohrál nějakých sedm zápasů z posledních deseti…,“ uzavíral svou výpověď Eddie Alvarez.


Další články