Sleduj nás

McGregor na velterovou váhu nemá postavu, myslí si Kníže. S bojem o pás to pro něj také nevypadá

McGregor na velterovou váhu nemá postavu, myslí si Kníže. S bojem o pás to pro něj také nevypadá

Conor McGregor (22-4-0) má za sebou úspěšný návrat, který navíc nepodnikl ve váze lehké (do 70 kg), jež více odpovídá jeho stavbě těla, nýbrž ve váze velterové (do 77 kg). Následně se udatný Ir nechal slyšet, že se mu tato kategorie líbí a hodlá v ní pokračovat. V merku dokonce má i pás šampiona.

Aktuálně na trůnu velterové váhy sedí mohutný wrestler Kamaru Usman (16-1-0), jehož vítězná šňůra v rámci UFC čítá jedenáct po sobě jdoucích zápasů. Lépe jsou na tom už jenom Khabib či Ferguson, kteří mají shodně po dvanácti výhrách.


Jaké jsou tedy Conorovy šance, že by mohl Usmana připravit o pás? „Usman by ho vypnul. To je úplně jiná liga a McGregor se svojí výškou k němu nemá vůbec co lézt. Hlavně by to fyzicky nevydržel. Usman má stejnou fyzičku na začátku i na konci. To Conor určitě ne. Nikdy neukázal, že by na tom byl tak dobře," svěřil se pro Českou televizi Petr „Monster“ Kníže.


Legenda českého MMA následně poukázala na to, že se ve velterové váze nachází mnohem silnější soupeři, než na které je irský navrátilec z nižších hmotnostních kategorií zvyklý. Donalda Cowboye Cerroneho mezi elitní skupinku bohužel již prý počítat nemůže.

„Cerrone už má hodně odboucháno a poslední dobou už nepředvádí takové výkony jako dřív. Navíc už má trochu skleněnou bradu, a když se Conor trefí, pak to stojí za to," vysvětloval Kníže, který se domníval, že v hlavním duelu turnaje UFC 246 hrálo vše do karet právě slavnému Notoriousovi.


Dejme tedy tomu, že by Conor upustil od myšlenky působit ve váze do 77 kg a místo toho se vydal do divize, v níž vládne Khabib Nurmagomedov. Jaké jsou šance, že by mu v případné odvetě (kdyby na ni došlo) mohl vzít pás?

„Když bude Khabib v současné formě, tak to nemá smysl, aby s ním zápasil, jelikož on McGregora na tu zem vždycky hodí a tam ho dobije. Je to bojový sport a každý se může trefit, ale vše hraje pro Khabiba," dodával prostřednictvím České televize Petr Kníže, který sází na skvělou kondici i fyzickou sílu ruského šampiona.  


Další články