Sleduj nás

Michael Chiesa: Teprve teď všem naplno ukážu svůj potenciál

Michael Chiesa: Teprve teď všem naplno ukážu svůj potenciál

Říká se, že každý zápasník má svou ideální váhu, která mu vyhovuje. Ačkoliv Chiesův rekord není nikterak špatný (14-4-0), v poslední době se mu zrovna nedařilo, a proto začal hledat příčinu. Tou podle všeho bylo účinkování v divizi lehké váhy, a tak se s ním nyní střetneme ve velterové.

Jak nám on sám potvrzuje, nejedná se o žádnou náhodu. „Potřeboval jsem se dostat zpět do hry, a proto jsem se rozhodl vstoupat vzhůru,“ svěřuje se dnes již třicetiletý fighter, „velterová váha je můj cíl, jelikož v ní budu schopný naplno projevit svůj potenciál,“ uvádí.

Za nás musíme potvrdit, že fyzické předpoklady k tomu má. „Občas jsem měl pocit, jako bych bojoval pouze na půlku plynu,“ ohlíží se za duelem s Kevinem Lee či Anthony Petisem, jimž oběma podlehl, „nemohl jsem si sáhnout až na dno svých možností,“ poukazuje.


Michael Chiesa se rozhodl pořádně zatrénovat

Cíl pro rok 2019 je tedy jasný. „Chci se dostat zpátky do formy a hlavně vyhrávat zápasy. V následujícím roce bych se rád dostal do top desítky a pak se uvidí. Lidé říkají, že jsem šílený, ale ať si říká kdo chce co chce, mně je to u p*dele,“ je přesvědčený o svém rozhodnutí.


A nezlomnost mu doufejme vydrží. „Já prostě v hloubi duše vím, že se jedná o správné rozhodnutí. Mým snem je stát se šampionem a toto je takový první krok na té dlouhé cestě, která mě čeká,“ uzavírá třicetiletý rodák z Colorada, jenž se tedy ze 70 kg přesouvá až na možných 77.


Další články