Sleduj nás

Miesha Tate: Věřím, že Nunes má ve svých pažích KO sílu, jaká by porazila Cyborg

Miesha Tate: Věřím, že Nunes má ve svých pažích KO sílu, jaká by porazila Cyborg

UFC není jen otázkou bitvy dvou velikánů v mužské lehké váze, fanoušci se čím dál více začínají těšit také na to, co nám přinese doposud největší duel celé historie dámského bojového umění. Amanda Nunes se přesune z bantamové váhy do pérové, kde vyzve všemi obávanou Cris Cyborg. 

Bitva dvou šampionů pokaždé bývá tím nejzajímavějším, co nám může nejprestižnější bojová soutěž planety nabídnout. I když je vše na programu až 29. prosince při UFC 232, již dnes tu máme několik zajímavých předpovědí. Jaký názor má Miesha Tate, jež sama Nunes podlehla v červenci roku 2016?

„Samozřejmě, když se před vámi postaví takové jméno, jako je Cris Cyborg, první, co vás napadne, je, že to opět vyhraje. Totéž si myslím i já, protože její arzenál dovedností je opravdu široký,“ svěřuje se Tate, jež rovněž dodává: „Cyborg je legenda, na níž bych si vsadila asi pokaždé, a to proti komukoliv, komu by zrovna čelila.“


Miesha Tate v UFC

Podobně jako všude jinde, i zde nabízí náš příběh odlišný úhel pohledu. Tím je nedocenění schopností druhé brazilské zápasnice Amandy Nunes, která se nese na vlně sedmi výher a jejíž přednosti plynou zejména ze silných úderů. 


„Na druhou stranu nemohu opomenout ani sílu, jíž Amanda disponuje. Když vás trefí, je to jako kdyby vás uhodil muž. Její údery jsou přesné, silné a navíc to vypadá, jako by se při tom ani nezapotila. Vše dělá s takovou lehkostí,“ vysvětluje. 

„Věřím tomu, že si Cris bude muset proti ní najít jinou cestu, než absorbovat tolik těžkých ran, jako to dělala v několika soubojích s jinými soupeřkami předtím. Opravdu to je něco, co od Amandy nechcete cítit. Možná je o něco menší než vy, ale její útoky umí pořádně bolet,“ praví dvaatřicetiletá zápasnice, která tutéž sílu pocítila i na vlastní kůži. 

„Určitě nás čeká velice napínavý duel. Amanda má ve svých pažích KO sílu, s níž by lehce mohla Cyborg ublížit, ovšem nemyslím si, že si toho není Cris vědoma a nepřišla by s nějakou novou strategií, co by jí pomohla tuto bitvu vyhrát,“ uzavírá.



Další články