Sleduj nás

Muradov: Trápí mě spousta drobných zranění, ale nehodlám si stěžovat

Muradov: Trápí mě spousta drobných zranění, ale nehodlám si stěžovat
Makhmud Muradov se připravuje na svůj čtvrtý zápas pod taktovkou UFC, a i když si pochvaluje to, jak se výkonnostně zlepšuje, jeho tělo úplně stoprocentně v pořádku není.

Na uzbeckého bijce žijícího v Praze bude už 28. srpna čekat duel s Američanem Geraldem Meerschaertem. Ten v UFC působí už poměrně dlouhou dobu, ale asi nejvíce se do povědomí fanoušků zapsal loni v září, když na velmi rychlé KO podlehl Khamzatu Chimaevovi.

I bez ohledu na toto tvrdé a bleskurychlé KO není radno jeho schopnosti jakkoliv podceňovat. „Gerald je dobrej. Vyžívá se v submisích, ale věřím, že ho dokážu ukončit v postoji,“ domnívá se Muradov.


Meerschaertovou předností má být zem, tam se ale Mach hodit nenechá. „Stoprocentně se nenechám hodit. Když neudělám chybu, pohlídám si to. Mám lepší práci nohou, na zemi taky něco umím. Myslím, že jsem výbušný, rychlejší. Ano, on má něco za sebou, má super grappling a je nejlepší v historii UFC v ukončení zápasníků submisí, má jich nejvíc v mé váhovce. Někde jsem zaslechl, že to bude můj nejtěžší soupeř, zkouška pro mě. Uvidíme. Věřím tomu, že půjde o dobrý zápas a vše si pohlídám,“ predikoval Muradov ve výpovědi pro deník Sport.

Vůbec poprvé se dočká plnohodnotné přípravy. Ta si ale také vybírá svou daň. „Mám spoustu malinkých zranění, které mi vadí… Pravá ruka, rameno trochu, není to ale tak, že bych to nezvládal, jen mi to trochu vadí. Ale co dělat? Lepší už to nebude, je to věkem, no… Je to hodně dlouhá a těžká příprava,“ prozradil v deníku Sport uzbecko-český bijec, který doufá, že se po případné výhře objeví v žebříčku nejlepší patnáctky střední váhy UFC.

Další články