Sleduj nás

Nate Diaz či Nick Diaz, postavte je do řady a já je zmlátím oba dva, avizuje šampion Kamaru Usman

Nate Diaz či Nick Diaz, postavte je do řady a já je zmlátím oba dva, avizuje šampion Kamaru Usman
Díky svým posledním úspěchům pasoval Kamaru Usman i sám sebe do role „gangstera“, který se plánuje měřit s ostatními grázly v oboru.

S tím „největším“ BMF si nigerijský šampion už poradil – tedy Jorge Masvidalem – ale ještě tu zůstávají minimálně dvě jména, která nepotřebují žádný pás k tomu, aby budila respekt. Jde samozřejmě o bratry Diazy, kteří se shodně momentálně vrací do boje. Ten mladší má dokonce už oficiálně domluvený zápas, stane se tak 12. června na turnaji UFC 263.

diaz zapas ufc


„Myslím si, že tohle je pro Natea skvělá příležitost, aby ukázal, co je zač. Vybral si za soupeře Leona Edwardse, a pokud by ho dokázal porazit, tak já nebudu mít jinou možnost než ho považovat za právoplatného titulového vyzyvatele,“ upřesnil v rozhovoru pro ESPN Kamaru Usman, který má za sebou čtyři úspěšné titulové obhajoby a tu pátou by rád provedl ještě nejlépe koncem léta.

„Vím o tom, že se plánuje vrátit i Nick. A jak už jsem jednou řekl, tak pokud by on sám chtěl a UFC mu dalo příležitost, může jít o titul bojovat rovnou. Jen si to představte, slavný Nick Diaz při návratu v boji o pás? To by byl neuvěřitelný příběh,“ poukazovala „Nigerijská noční můra“, která tuto show vyhlíží nejen kvůli sobě, ale taktéž kvůli fanouškům. „Byl by to skvělý fight pro všechny strany,“ domnívá se.


Usman zároveň avizuje, že by svou kariéru mohl zakončit s vědomím, že bojoval s oběma bratry Diazy. „Ta šance tu je. Můžete mi je dát oba dva, já budu připraven. Nate si však musí nejprve splnit své povinnosti, potřebuje ve velterové váze nějakou výhru. No a Nick je slavný sám o sobě, pokud bude chtít on i Dana White, můžeme do toho jít hned,“ pobízel se třiatřicetiletý šampion, jehož skóre jen v UFC čítá čtrnáct po sobě jdoucích výher.


Další články