Sleduj nás

Nečekané uznání! Khamzat Chimaev je hrozbou pro kohokoliv ve veltru, říká rival z divize

Nečekané uznání! Khamzat Chimaev je hrozbou pro kohokoliv ve veltru, říká rival z divize

Nový hvězdný objev z řad velterové až střední váhy UFC Khamzat Chimaev byl díky svým mnohdy až přehnaným výrokům považován za blázna, ale postupně se začíná ukazovat, že už se kolem něho nachází lidé, co z něho mají skutečný respekt.

Doposud se Chimaev ještě nedopracoval do nejlepší patnáctky elitního žebříčku, ale zato jeho výkony byly natolik působivé, že jimi prokázal, že se s ním musí počítat. To mimo jiné potvrdil i Michael Chiesa.  

„Podle toho, co jsem mohl vidět, je Khamzat legitimní hrozbou… A navíc nejen tak ledajakou. Dokáže být totiž nebezpečný jak ve velterové, tak i střední váze. A jsem si jistý, že v obou kategoriích je schopný porazit ty nejlepší soupeře,“ chválil svou čerstvou konkurenci Chiesa.


Tuhle jsme byli opravdu blízko duelu Chimaeva s Thompsonem, kdyby jej soupeř neodmítl…

„To by byla těžká bitva. Nejen pro Thompsona, ale věřím tomu, že Khamzat je opravdovým nebezpečím pro kohokoliv. Tím neříkám, že je neporazitelný, ale respektuji ho,“ přiznával Chiesa.


On sám by se duelu s hvězdným švédským objevem nebránil, pokud by na něj jednou došlo. Ve skutečnosti by každý měl být připraven bojovat s každým.

„V celém UFC by se neměl nacházet člověk, který by se někoho bál. Všechno je to jen bojový byznys a všichni jsme zde z nějakého důvodu,“ dodávala současná osmička velterové váhy.


Další články