Sleduj nás

Nejlepší MMA zápasník současnosti očima legendárního Georgese St-Pierra?

Nejlepší MMA zápasník současnosti očima legendárního Georgese St-Pierra?
Georges St-Pierre musel vzdát hold muži, který aktuálně v UFC drží nejdelší vítěznou šňůru.

Když měl takový Dana White naposledy říct, kdo je nejlepším MMA zápasníkem současnosti, uvedl Khabiba Nurmagomedova. Od tohoto výslechu ale už uběhlo několik měsíců, ruský Orel odletěl do důchodu a situace v UFC se poněkud pozměnila.

Momentálně byla stejná otázka položena slavnému Georgesovi St-Pierrovi, který prakticky celou svou kariéru strávil ve velterové váze. A právě v téže kategorii našel nového „krále MMA“.


„Rád se dívám na zápasníky, jako jsou Israel Adesanya, Francis Ngannou či Ciryl Gane, ale dozajista ten úplně nejlepší je Kamaru Usman. To je podle mě v současné chvíli pound-for-pound jednička,“ nebál se GSP říct na adresu šampiona, jenž perfektně ovládá wrestling a v UFC drží šňůru čtrnácti výher po sobě.

„Usmanovy výkony jsou aktuálně v UFC ty nejpozoruhodnější. Z hlediska MMA toho má hodně co nabídnout. Na každého soupeře si dokáže najít vhodnou taktiku,“ chválil ho GSP.


I když si Kamaru vší tu chválu nepochybně zaslouží, takový Dana White si myslí, že musí ještě podstoupit jeden či dva krůčky, aby ho do té „GOAT konverzace“ mohl zařadit. Šéf UFC tím nepochybně narážel i na odvetu s takovým Colbym Covingtonem, na což se šampion zatím příliš moc šťastně netváří.


Další články