Sleduj nás

Nemůžeme za to, že se Makhacheva všichni bojí, hořekuje Khabib

Nemůžeme za to, že se Makhacheva všichni bojí, hořekuje Khabib
Islamu Makhachevovi byl Danou Whitem přislíben do jeho dalšího boje top soupeř z popředí žebříčku lehké váhy. Nakonec skončil ale „jen“ s Thiagem Moisesem.

Khabib už není aktivní zápasník, ale o to vážněji bere svou novou roli trenéra. Jeho nejvíce výrazným svěřencem v této chvíli je Islam Makhachev, který ve své profesionální MMA kariéře nasbíral devatenáct výher a pouhopouhou jednu porážku.

Je tedy jasné, že díky tomuto zaklopýtnutí z něj už „nový Khabib“ nebude, ale na jeho potenciálu to nic nemění. Dle tvrzení od hvězdného ruského Orla má jít o nového šampiona, jehož se už teď každý bojí.


„Bojovníci jako Islam to mají v UFC těžké. Vím to, sám jsem si tím prošel. Dana White nám slíbil elitního soupeře z vrchních příček žebříčku, když porazíme Drewa Dobera. Toho jsme porazili, ale nakonec jsme, se vší úctou k němu, skončili jen s Thiagem Moisesem. Všechna čest tomu klukovi, protože se jako jediný nebál, na rozdíl od ostatních kluků v divizi,“ sdělil Nurmagomedov.

„Nemůžeme za to, že se Islama všichni bojí. Nikdo si s ním nepřeje bojovat. Nikdo nechce vystoupit ze své komfortní zóny a prohrát… Jak říkám, já jsem si podobnou situací také prošel v roce 2016, takže vím, o čem mluvím. Takhle to prostě už chodí,“ poukazoval.


Khabib tedy i nadále věří, že ať už se karty v divizi lehké váhy momentálně rozdají jakkoliv, nikdo nezabrání tomu, aby se Makhachev jednoho dne stal šampionem. Prozatím ho však od titulové bitvy dělí ještě tak dvě až tři výhry.


Další články