Sleduj nás

Neporažený bratranec popsal, jaké jsou tréninky pod Khabibem. Takové peklo by normální člověk nepřežil!

Neporažený bratranec popsal, jaké jsou tréninky pod Khabibem. Takové peklo by normální člověk nepřežil!
Khabib Nurmagomedov bere svou kariéru trenéra úplně stejně vážně jako kariéru zápasníka. A nutno podotknout, že je v obou případech stále neporažený.

Khabibovi jde zejména o růst té ruské bojové komunity napříč MMA elitou. V UFC se například stará o Umara Nurmagomedova, Islama Makhacheva a teď nově i Lukeho Rockholda a v Bellatoru naopak předvídá velmi slibnou budoucnost Usmanovi Nurmagomedovovi.

Abyste ovšem dosáhli těch největších úspěchů, musíte tomu hodně obětovat. A jelikož Orel byl zvyklý trénovat den co den prakticky bez odpočinku, a to navíc za těch nejtvrdších dagestánských podmínek, dožaduje se téže disciplíny od svých svěřenců. Jedná se však o čiré peklo.

Jak trénuje Khabib Nurmagomedov?


„Doteď jsem trénoval tvrdě, snažil jsem se nic nepodcenit, ale co se mě ujal Khabib, je to ještě větší peklo,“ přiznává Usman Nurmagomedov, perspektivní bojovník z amerického Bellatoru, kde má zatím dvě výhry. Celkově jeho bilance činí 13-0.


„Rozdíl je hlavně v mentalitě. Khabib nás učí se nevzdávat, chodit až do naprostého limitu. Tlačí nás prakticky k nemožnému. A co se technické stránky týče, zde dbá na každém detailu,“ prozradil Usman, jenž má ve svém současném působišti políčeno na titul lehké váhy.

Že Khabib nebude jako kouč zrovna nějaký nazdárek, toho nám je příkladem i takový Luke Rockhold. I on ve svém nedávném interview zmínil, že po několika velmi úmorných trénincích pod Orlem našel ztracené sebevědomí a teď ho hodlá promítnout opět v kleci.


Khabib nurmagomedov orel


Další články