Sleduj nás

Nový boj o titul těžké váhy? Ngannou si za to může sám, že má neschopného manažera, soptí Dana White

Nový boj o titul těžké váhy? Ngannou si za to může sám, že má neschopného manažera, soptí Dana White
Francis Ngannou byl hodně nespokojený s tím, když se dozvěděl, že UFC sáhlo po boji pro dočasného šampiona.

Než se Predátor stal novým držitelem pásu, situace v těžké váze velmi dlouhou dobu stagnovala a Dana White se během toho ani jednou nerozhodl jmenovat dočasného mistra divize – ačkoliv po tom mnozí bojovníci volali.

O to víc je nyní dění v nejvyšší hmotnostní kategorii alarmující, když se zničehonic objevila zpráva, že UFC určí nového prozatímního šampiona, který vzejde z duelu Derrick Lewis vs. Ciryl Gane. Tato dvojice se střetne už 7. srpna.


Protože je Ngannou na trůnu „pouhé“ tři měsíce, není se čemu divit, že je naštvaný a že mu žádný z těchto kroků nedává smysl. „Co to ku*va je? Přijde mi to nespravedlivé. Já jsem byl připravený obhajovat svůj pás!“ štvalo ho.

Jenže dle Dany Whitea za to údajně může neschopný Francisův management. „Ngannouův manažer moc dobře věděl, co se chystá. Vůbec se nejedná o žádné překvapení, protože jsme mu několikrát řekli, že se k něčemu takovému schyluje. Francisův manažerský tým je totálně neschopný a já doufám, že ho celý obmění!“ vyslal šéf UFC svůj vzkaz plný hněvu, který nám kromě zloby ale vlastně nic nevysvětlil.


Kamerunský Predátor tedy i nadále zůstane šampionem, jen se ke své obhajobě nevrátí v nějaké dohledné době. Až divize těžké váhy pozná nového prozatímního držitele pásu, bude mu čelit zřejmě někdy ke konci roku.

Tento krok mimochodem asi definitivně pohřbil návrat Jona Jonese a také musel zlomit srdce Stipemu Miocicovi. Ještě přibližně před měsícem totiž Dana White slíbil, že se Stipe utká s vítězem duelu Lewis vs. Ngannou. Jak vidno, prezident organizace opět svůj plán pozměnil, což rozhodně není dobrý signál ani pro takového Jiřího Procházku, jenž dostal „slib“, že bude čelit vítězi bitvy Blachowicz vs. Teixeira...


Další články