Sleduj nás

Paula Costu zmohla nemoc a do klece se jen tak nevrátí. Robert Whittaker dostal nového soupeře

Paula Costu zmohla nemoc a do klece se jen tak nevrátí. Robert Whittaker dostal nového soupeře

Bývalý šampion střední váhy Robert Whittaker nehodlá ztrácet čas. Když mu nevyšel zápas s Paulem Costou, vzápětí přijal bitvu s novým protivníkem.

Dle zpráv, které k nám doputovaly ze serveru ESPN, by se třicetiletý rodák z Aucklandu měl střetnout v už jednou odloženém zápasu s Kelvinem Gastelumem.

Původně měli oba borci bojovat již před dvěma lety o titul střední váhy, šampion Whittaker byl však pouhý den před zápasem hospitalizován s břišní kýlou a duelu se nedočkal. Později tak Gasteluma vyzval Adesanya, jenž se zmocnil nejprve dočasného titulu a následně i toho regulérního.


Zápas mezi oběma bojovníky je naplánován na 17. dubna, kdy se koná UFC on ESPN 22. Původně zde měl „Reaper“ čelit Paulu Costovi, ovšem toho zmohla nemoc. Údajně jde o následky infekce koronaviru a muskulaturní Brazilec se tak vrátí do akce nejdříve v létě.

Pokud by se Whittakerovi podařilo Gasteluma přemoci, nepochybně si řekne o odvetu s Israelem Adesanyou. Potíž je možná pouze v tom, že šampion o tuto bitvu nejeví zájem…


Paulo Costa má v UFC nového soupeře

„Celou divizi jsme už vymýtili. Se vší úctou k Robovi, ale není to pro nás soupeř,“ řekl Adesanyův manažer, který podotýkal, že by jeho klient chtěl bojovat pouze s Darrenem Tillem. To značí, že situace v rámci střední váhy UFC bude ještě dost zamotaná.


Další články