Sleduj nás

Petr Yan: V ten moment jsem vůbec netušil, že je to koleno ilegální. Sterling je podle mě simulant

Petr Yan: V ten moment jsem vůbec netušil, že je to koleno ilegální. Sterling je podle mě simulant

Šampion Petr Yan si údajně v době svého prohřešku proti pravidlům vůbec nebyl vědom toho, že by udělal něco špatně.

Když byl na UFC 259 ruský bojovník připraven o titul, mohl si za to z velké míry sám. Jeho úder kolenem na dřepícího soupeře byl považován za ilegální, což znamená diskvalifikaci a následnou prohru. Bez ohledu na to, jestli máte právě v držení mistrovský pás anebo nikoliv.

„V ten moment jsem si vůbec neuvědomoval, že jsem udělal něco špatného,“ přiznával Petr Yan v posledním rozhovoru pro Ariela Helwaniho, čímž tak smétal ze stolu spekulace, že by to koleno použil na radu svého týmu.


To mimo jiné vysvětluje i to, proč se ruský bijec během vyhlašování tvářil jako vítěz a s předstihem zvedal ruku. „Opravdu jsem netušil, co se děje. Vím jen to, že doktor vstoupil do klece, bavil se s rozhodčím a něco mu říkal. Já si to špatně vysvětlil,“ přemítal s odstupem času.

Sterling podle něho simuloval. „Podle mě Aljamain slyšel vše, co doktor říkal rozhodčímu. Jak se to doslechl, začal simulovat a válet se na zemi, až dokud ten zápas nebyl přerušen. Dle mého mohl ještě pokračovat, pouze simuloval, aby nemusel,“ štvalo ho.


A údajně má i důkaz. „Sterling se nejdřív tvářil, jako že má výpadek paměti. Ale pak se zničehonic rozpamatoval a začal vysvětloval, co se stalo. To je jasný důkaz, že moc dobře věděl, co se kolem něho děje. Pro tu výhru diskvalifikací si šel cíleně,“ dodával Yan.


Další články